Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 4 A Question of Trust with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided A Question of Trust Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 4 A Question of Trust with Answers

Question 1.
What does Horace do in jail?
(a) Clean floor
(b) Assistant Librarian
(c) Typist
(d) Accountant

Answer

Answer: (b) Assistant Librarian


Question 2.
Why did the woman want him to break the lock of the safe?
(a) she wanted him to steal
(b) she had forgotten the numbers
(c) she wanted to see if he could break it
(d) none of these

Answer

Answer: (b) she had forgotten the numbers


Question 3.
What colour dress was the woman wearing?
(a) red
(b) black
(c) green
(d) white

Answer

Answer: (a) red


Question 4.
Where had the servants gone?
(a) doctor
(b) movie
(c) shopping
(d) to meet relatives

Answer

Answer: (b) movie


Question 5.
What was Horace allergic to?
(a) dust
(b) smell of flowers
(c) pollen
(d) milk

Answer

Answer: (b) smell of flowers


Question 6.
What did the lady say about his story?
(a) it was nonsense
(b) it was true
(c) it was a joke
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) it was nonsense


Question 7.
What was the piece of evidence against him?
(a) his lighter
(b) his gloves
(c) his fingerprints
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) his fingerprints


Question 8.
How does he justify his act?
(a) by saying he steals for a good reason
(b) by saying he steals only from those who already have plenty
(c) by saying he is not harming the society
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 9.
Was he able to frighten her?
(a) yes
(b) no
(c) he didn’t try to
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) no


Question 10.
Who is talking to Horace?
(a) servant
(b) sherry
(c) Horace himself
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) sherry


Question 11.
“How _____ people are when they own valuable things, Horace thought”
(a) selfish
(b) foolish
(c) lucky
(d) fortunate

Answer

Answer: (b) foolish


Question 12.
Where was the safe?
(a) bedroom
(b) kitchen
(c) bathroom
(d) drawing room

Answer

Answer: (d) drawing room


Question 13.
Where did the family who lived in the Grange go?
(a) London
(b) Las Vegas
(c) Los Angeles
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) London


Question 14.
How old was he?
(a) about 40
(b) about 50
(c) about 60
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) about 50


Question 15.
What did everyone think about Horace Danby?
(a) good
(b) honest
(c) both of these
(d) none of these

Answer

Answer: (c) both of these


Question 16.
Why did Horace take-off his gloves?
(a) to break the safe
(b) to leave that place
(c) to light the lighter
(d) to give her the jewels

Answer

Answer: (c) to light the lighter


Question 17.
How was Horace in his business of lock making?
(a) failure
(b) very successful
(c) not took interest
(d) was in a big debt

Answer

Answer: (b) very successful


Question 18.
When Horace was busy doing his work of theft, what thing proved a hindrance in his work?
(a) the dog Sherry
(b) flowers
(c) the lady
(d) the heat of the day

Answer

Answer: (b) flowers


Question 19.
Sherry was the name of ————
(a) a servant
(b) dog at Shotover Grange
(c) a safe in the Grange
(d) the lady in red

Answer

Answer: (b) dog at Shotover Grange


Question 20.
What did the young lady threaten to do?
(a) to inform the police
(b) to let Sherry loose at him
(c) to raise alarm
(d) to call the neighbours

Answer

Answer: (a) to inform the police


Question 21.
Where did Horace decide to make a theft this time?
(a) Montex Grange
(b) Shotover Grange
(c) Westbury Grange
(d) Mintunbury Grange

Answer

Answer: (b) Shotover Grange


Question 22.
Horace Danby was fond of:
(a) watching movies
(b) listening to music
(c) going to public parks
(d) reading rare and expensive books

Answer

Answer: (d) reading rare and expensive books


Question 23.
Horace Danby ————-
(a) was unmarried
(b) was going to be married
(c) had one son
(d) had two sons and a daughter

Answer

Answer: (a) was unmarried


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 4 A Question of Trust with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English A Question of Trust MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.