Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided A Slumber did my Spirit Seal Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers

Question 1.
Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross Ms.
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (d) William Wordsworth


Question 2.
Does Lucy feel the touch of earthy life now?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer

Answer: (b) no


Question 3.
What does Lucy move with
(a) rocks
(b) stones
(c) trees
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 4.
What can’t Lucy do now?
(a) feel
(b) hear
(c) see
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 5.
Who is ‘She’ in the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) the poet’s wife
(b) the poet’s daughter
(c) an imaginary child named Lucy
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) an imaginary child named Lucy


Question 6.
What sealed the poet’s spirit?
(a) a joke
(b) a victory
(c) a slumber
(d) a prize

Answer

Answer: (c) a slumber


Question 7.
What is the Rhyming scheme of the poem?
(a) abcd
(b) aabbccdd
(c) ababcdcd
(d) free verse

Answer

Answer: (c) ababcdcd


Question 8.
What was Lucy doing after her death?
(a) coming to poet’s dreams
(b) was disturbing
(c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(d) all

Answer

Answer: (c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation


Question 9.
What was the poet taking for granted?
(a) his beloved’s life
(b) everything
(c) life
(d) all

Answer

Answer: (a) his beloved’s life


Question 10.
What does Slumber mean in the poem?
(a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life
(b) sleep
(c) deep sleep
(d) none

Answer

Answer: (a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life


Question 11.
What is this poem about?
(a) it is dedicated to the poet’s beloved
(b) dedicated to questions of life and death
(c) dedicated to love
(d) none

Answer

Answer: (a) it is dedicated to the poet’s beloved


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem A Slumber did my Spirit Seal MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.