Macavity: The Mystery Cat Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 3

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 3 Macavity: The Mystery Cat with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 8 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Macavity: The Mystery Cat Class 8 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://ncertmcq.com/mcq-questions-for-class-8-english-with-answers/

Students can also visit the most accurate and elaborate Macavity: The Mystery Cat Class 8 Questions and Answers. Every question in the textbook has been answered here.

MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 3 Macavity: The Mystery Cat with Answers

Macavity The Mystery Cat MCQ Class 8 Question 1.
“His brow is deeply lined with _____”
(a) Sleep
(b) Caution
(c) Thought
(d) Suspicion

Answer

Answer: (c) Thought


Macavity The Mystery Cat Class 8 MCQ Question 2.
What happens when you think he is half asleep?
(a) He if half asleep
(b) He is wide awake
(c) He is in deep sleep
(d) He is dreaming about another crime

Answer

Answer: (b) He is wide awake


MCQ Of Macavity The Mystery Cat Class 8 Question 3.
How would you identify Macavity when you see him?
(a) Ginger colour
(b) Tall height
(c) Thin looking
(d) Sunken eyes

Answer

Answer: (d) Sunken eyes


Class 8 English Macavity The Mystery Cat MCQ Question 4.
“For he’s the _________ who can defy the Law”
(a) Macavity
(b) master criminal
(c) None of the above
(d) master

Answer

Answer: (c) None of the above


Macavity Is Never Punished Because Class 8 Question 5.
Who is the poet of the poem “Macavity: The Mystery Cat”?
(a) T.S. Eliot
(b) Macavity
(c) S. D Sawant
(d) Rabindranath Tagore

Answer

Answer: (a) T.S. Eliot


MCQ On Macavity The Mystery Cat Class 8 Question 6.
How does the poet describe him?
(a) Hidden paw
(b) Master criminal
(c) Monster of depravity
(d) All of the Above

Answer

Answer: (d) All of the Above


Macavity The Mystery Cat MCQ Questions Class 8 Question 7.
“He’s a _____ in feline shape”
(a) Monster
(b) Hidden paw
(c) Fiend
(d) Cat

Answer

Answer: (c) Fiend


Macavity The Mystery Cat Objective Questions Class 8 Question 8.
He sways his head from side to side like a __________.
(a) Swing
(b) Snake
(c) Duck
(d) Swan

Answer

Answer: (b) Snake


Class 8 Macavity The Mystery Cat MCQ Question 9.
Which of his powers would make a fakir stare?
(a) Levitation
(b) leeping
(c) Disappearing
(d) All of the Above

Answer

Answer: (a) Levitation


Macavity’s A Mystery Cat Because Class 8 Question 10.
“He’s the bafflement of __________”
(a) Flying Squad
(b) Scotland Yard
(c) Scotyard Squad
(d) Flying yard

Answer

Answer: (b) Scotland Yard


(1)

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden
Paw—
For he’s the master criminal who can defy the Law.
He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad’s
despair :
For when they reach the scene of crime—Macavity’s
not there !

MCQ Macavity The Mystery Cat Class 8 Question 1.
Macavity is a mystery cat because
(a) he has hidden powers
(b) no-one understands his ways
(c) Scotland Yard is baffled by him
(d) he has a hidden paw.

Answer

Answer: (b) no-one understands his ways


Question 2.
Macavity is never punished because
(a) he disappears into thin air
(b) he has a hidden paw
(c) he is never found at the scene of crime
(d) Scotland Yard does not understand him.

Answer

Answer: (c) he is never found at the scene of crime


Question 3.
Macavity breaks
(a) the pots
(b) the wall
(c) a fakir’s honour
(d) human laws.

Answer

Answer: (d) human laws.


Question 4.
The adjective from the word mystery is
(a) mysterious
(b) mystic
(c) mystify
(d) mysticism.

Answer

Answer: (a) mysterious


(2)

You may seek him in the basement, you
may look up in the air—
But I tell you once and once again,
Macavity’s not there !
Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and
thin ;
You would know him if you saw him, for
his eyes are sunken in.

Question 1.
The great difficulty is that Macavity
(a) is easily found
(b) is very difficult to be found
(c) is a ginger cat
(d) is tall and thin.

Answer

Answer: (b) is very difficult to be found


Question 2.
Ginger in the passage is
(a) a thing that Macavity likes
(b) something which resembles Macavity
(c) the colour of Macavity
(d) the breed of Macavity.

Answer

Answer: (c) the colour of Macavity


Question 3.
The poet’s name is
(a) R.N. Tagore
(b) Zulfikar Ghose
(c) William Blake
(d) T.S. Eliot.

Answer

Answer: (d) T.S. Eliot.


Question 4.
The word ‘sunken’ in the passage means
(a) deep-set
(b) drowned
(c) floating
(d) attractive.

Answer

Answer: (a) deep-set


(3)

Macavity, Macavity, there’s no one like Macavity,
For he’s a fiend in feline shape, a monster of depravity.
You may meet him in a by-street, you may see him in
the square—
But when a crime’s discovered, then Macavity’s not there !

Question 1.
The fiend in feline shape is
(a) Macavity
(b) a dog
(c) a human being
(d) the poet

Answer

Answer: (a) Macavity


Question 2.
It is difficult to find Macavity when id) the poet.
(a) he lives in the square
(b) he lives in a by-street
(c) he is a fiend
(d) he commits a crime

Answer

Answer: (d) he commits a crime


Question 3.
Macavity is compared to
(a) man
(b) a dog
(c) a cat
(d) a devil

Answer

Answer: (d) a devil


Question 4.
The word depravity means
(a) deep thought
(b) moral corruption
(c) bad actions
(d) mystery

Answer

Answer: (b) moral corruption


(4)

Macavity, Macavity, there’s no one like
Macavity,
He’s broken every human law, he breaks
the law of gravity.
His powers of levitation would make a fakir
stare,
And when you reach the scene of crime
—Macavity’s not there !

Question 1.
Who is Macavity ?

Answer

Answer: Macavity is a cat.


Question 2.
What does Macavity do ?

Answer

Answer: Macavity does not follow any human law. He is a criminal.


Question 3.
Do people like Macavity ?

Answer

Answer: No, the people do not like Macavity.


Question 4.
What does the word ‘levitation’ mean ?

Answer

Answer: The word ‘levitation’ means ‘floating in the air’.


(5)

His brow is deeply lined with thought, his
head is highly domed ;
His coat is dusty from neglect, his whiskers are uncombed.
He sways his head from side to side, with movements
like a snake ;
And when you think he’s half asleep, he’s always wide awake.

Question 1.
What is the passage about ?

Answer

Answer: The passage is about a cat named ‘Macavity’.


Question 2.
What is he doing with his deeply lined brow ?

Answer

Answer: He is thinking of his new criminal act.


Question 3.
What does the word ‘coat’ refers to in the passage ?

Answer

Answer: The word ‘coat’ refers to the skin.


Question 4.
Find word in the passage which is the opposite of ‘heed’.

Answer

Answer: ignore.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 3 Macavity: The Mystery Cat with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 8 English Poem Macavity: The Mystery Cat MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Reply