Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 8 On Killing a Tree with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided On Killing a Tree Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 8 On Killing a Tree with Answers

Question 1.
Who is the poet of the poem ‘On Killing a Tree’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (b) Gieve Patel


Question 2.
What will again expand to a tree’s full size?
(a) roots
(b) green twigs
(c) fruit
(d) flowers

Answer

Answer: (b) green twigs


Question 3.
What is related to the death of roots?
(a) pulling out
(b) scorching
(c) choking
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 4.
Chocking is done in the absence of :
(a) earth
(b) air
(c) water
(d) sunlight

Answer

Answer: (b) air


Question 5.
What does the strength of a tree lie in?
(a) leaves
(b) root
(c) flowers
(d) fruit

Answer

Answer: (b) root


Question 6.
What can alone kill a tree?
(a) hacking
(b) chopping
(c) hacking and chopping
(d) none of the above

Answer

Answer: (d) none of the above


Question 7.
What does a tree consume to grow?
(a) earth
(b) sky
(a) chopping
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) earth


Question 8.
What does the poet symbolize a tree too?
(a) a good tradition
(b) a deep-rooted evil
(c) a noble thing
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) a deep-rooted evil


Question 9.
What does the poet equate killing trees with?
(a) killing animals
(b) killing insects
(c) killing human beings
(d) None

Answer

Answer: (c) killing human beings


Question 10.
How do the trees die?
(a) when they don’t get water
(b) when they don’t get manure
(c) when their roots are uprooted
(d) when we cut it with knife or jab

Answer

Answer: (c) when their roots are uprooted


Question 11.
What is the message of this poem?
(a) cut trees
(b) spoil trees
(c) don’t cut trees and save them
(d) None

Answer

Answer: (c) don’t cut trees and save them


Question 12.
What killed the tree?
(a) scorching and chopping
(b) floods
(c) irresponsible behaviors
(d) All

Answer

Answer: (a) scorching and chopping


Question 13.
What helps the tree to grow?
(a) earth
(b) air
(c) gardener
(d) none

Answer

Answer: (a) earth


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 8 On Killing a Tree with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem On Killing a Tree MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.