Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Reach for the Top Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers

Question 1.
During her training period, other pupils would come in at 11 pm and order Maria to
(a) To clean the room
(b) To cook for them
(c) To make them desserts
(d) All of the above

Answer

Answer: (a) To clean the room


Question 2.
Maria put up all the humiliations and insults during her training period to
(a) To pursue her education
(b) To pursue her music
(c) To pursue her dream for tennis
(d) To be the richest tennis player in the world

Answer

Answer: (c) To pursue her dream for tennis


Question 3.
Sharapova loved reading novels of
(a) Sydney Sheldo
(b) Charles Dickens
(c) William Shakespeare
(d) Arthur Conan Doyle

Answer

Answer: (d) Arthur Conan Doyle


Question 4.
What are Sharapova’s hobbies?
(a) Fashion, Dancing
(b) Singing
(c) Reciting
(d) (Both (a) and (b))

Answer

Answer: (d) (Both (a) and (b))


Question 5.
What’s Sharapova’s mantra for success?
(a) Being competitive
(b) Working hard
(c) Respecting her job
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 6.
What was the most important thing for Maria?
(a) to earn money
(b) to do a good business
(c) to become number one in the world
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) to become number one in the world


Question 7.
Maria is associated with
(a) Serbia
(b) Siberia
(c) Moscow
(d) Paris

Answer

Answer: (b) Siberia


Question 8.
Depressing treatment in the U.S made Maria :
(a) weak
(b) nervous
(c) timid
(d) tough

Answer

Answer: (d) tough


Question 9.
Who went to the United States with Maria?
(a) her mother
(b) her father
(c) her grandmother
(d) her teacher

Answer

Answer: (b) her father


Question 10.
When did Maria Sharapova get the world number one position in women’s tennis?
(a) 22 August 2004
(b) 22 August 2005
(c) 22 August 2006
(d) 22 August 2007

Answer

Answer: (b) 22 August 2005


Question 11.
Maria Sharapova belongs to
(a) England
(b) Russia
(c) Germany
(d) America

Answer

Answer: (b) Russia


Question 12.
What is considered the roof of the world?
(a) sky
(b) stars
(c) top of Mt Everest
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) top of Mt. Everest


Question 13.
What shows her concern for the environment?
(a) collecting 500 kilograms of garbage from the Himalayas
(b) climbing mountain
(c) helping other climbers
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) collecting 500 kilograms of garbage from the Himalayas


Question 14.
Santosh was fully equipped with :
(a) an iron will
(b) physical endurance
(c) mental toughness
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 15.
From where did Santosh do her graduation?
(a) Rewari
(b) Delhi
(c) Jaipur
(d) Mumbai

Answer

Answer: (c) Jaipur


Question 16.
What does `Santosh’ mean?
(a) contentment
(b) discontentment
(c) greed
(d) Bravery

Answer

Answer: (a) contentment


Question 17.
What is the name of Santosh Yadav’s village?
(a) Joniyawas
(b) Hariyawas
(c) Bariyawas
(d) Jenna was

Answer

Answer: (a) Joniyawas


Question 18.
What request did the unborn child’s grandmother make to the holy man?
(a) blessing for a son
(b) blessing for money
(c) blessing for milk
(d) blessing for a daughter

Answer

Answer: (c) blessing for a daughter


Question 19.
What led Maria to the path of success and why couldn’t her mother accompany her?
her trip to U.S for playing tennis.Her mother couldn’t accompany because of visa
(a) restrictions
(b) her habits
(c) her play
(d) her mother

Answer

Answer: (a) restrictions


Question 20.
Why was Santosh under pressure?
(a) she had to study
(b) her parents were asking her to get married
(c) she wanted to work
(d) none

Answer

Answer: (b) her parents were asking her to get married


Question 21.
How much garbage did Santosh bring down from the Himalayas?
(a) 200kg
(b) 300 kg
(c) 400 kg
(d) 500 kg

Answer

Answer: (d) 500 kg


Question 22.
Whom did Santosh save with artificial respiration?
(a) Rohan Singh
(b) Sohan Singh
(c) Mohan Singh
(d) All

Answer

Answer: (c) Mohan Singh


Question 23.
When was little Maria packed off to U.S and for what purpose and with whom?
(a) at the age of 9
(b) at the age of 14
(c) at the age of 15
(d) at the age of 10 for training in tennis with her father

Answer

Answer: (d) at the age of 10 for training in tennis with her father


Question 24.
What did Santosh fight against?
(a) traditional irrational system
(b) her parents
(c) society
(d) people of village

Answer

Answer: (a) traditional irrational system


Question 25.
How did Santosh feel after reaching the top of the world?
(a) it was a spiritual and proud moment
(b) tired
(c) exhausted
(d) fatigued

Answer

Answer: (a) it was a spiritual and proud moment


Question 26.
What happened when Santosh scaled up the mount Everest for the first time?
(a) she won
(b) she hoisted the flag
(c) she became the youngest woman to achieve the feat.
(d) None

Answer

Answer: (c) she became the youngest woman to achieve the feat.


Question 27.
Why did senior climbers praise Santosh?
(a) for being helpful to teammates
(b) physical fitness and mental strength
(c) climbing skills
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 28.
In what words did Santosh express her feeling at the summit of her Everest climb?
(a) fabulous
(b) indescribable
(c) fantastic
(d) none

Answer

Answer: (b) indescribable


Question 29.
How was Santosh attracted to mountain climbing?
(a) her neighbours prompted her
(b) seeing her friends
(c) her classmates prompted her
(d) watching some people going up the Aravali hills from her hostel room

Answer

Answer: (d) watching some people going up the Aravali hills from her hostel room


Question 30.
What kind of girl was Santosh ?
(a) a hard working girl with a strong mind
(b) a brat
(c) arrogant
(d) none

Answer

Answer: (a) a hard working girl with a strong mind


Question 31.
What did Santosh prefer to wear?
(a) shorts
(b) suits
(c) sarees
(d) long kurta

Answer

Answer: (a) shorts


Question 32.
Why was Santosh sent to a local school?
(a) they were rich
(b) because of the prevailing trend
(c) they were poor
(d) were not able to afford to send to a good school

Answer

Answer: (b) because of the prevailing trend


Question 33.
Which incident showed that Santosh was concerned about her team mates?
(a) giving artificial respiration to them
(b) help during climbing
(c) giving sticks during climbing
(d) greeting during climbing

Answer

Answer: (a) giving artificial respiration to them


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Reach for the Top MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.