Check the below NCERT MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 12 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Should Wizard Hit Mommy Class 12 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers

Question 1.
Clare complains of in __ Jack’s coming down
(a) hesitation
(b) promptness
(c) enthusiasm
(d) delay

Answer

Answer: (d) delay


Question 2.
What is Jo a short form of?
(a) John
(b) Joe
(c) Joanne
(d) Jane

Answer

Answer: (c) Joanne


Question 3.
Jo wanted ___in the story the next day
(a) skunk to smell of roses
(b) skunk mommy to relent
(c) wizard to hit mommy
(d) animals to love skunk

Answer

Answer: (c) wizard to hit mommy


Question 4.
What word does Jo mispronounce as evenshiladee?
(a) Evening
(b) Eventually
(c) Evasive
(d) Evacuation

Answer

Answer: (b) Eventually


Question 5.
Mommy skunk was ___with the wizard?
(a) angry
(b) pleased
(c) indifferent
(d) civil

Answer

Answer: (a) angry


Question 6.
What did mommy skunk call the smell of roses?
(a) Pleasant
(b) Unusual
(c) Heavenly
(d) Awful

Answer

Answer: (d) Awful


Question 7.
How many times did the wizard ask Roger to turn at the end of the lane?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (b) 3


Question 8.
What did Jack mistakenly call Roger Skunk?
(a) Roger Rabbit
(b) Roger fish
(c) Roger squirrel
(d) Roger monkey

Answer

Answer: (c) Roger squirrel


Question 9.
What did Roger Skunk want to smell like?
(a) Roses
(b) Lilies
(c) Lavender
(d) Jasmine

Answer

Answer: (a) Roses


Question 10.
Jack felt being ___ suited him
(a) an old man
(b) an Owl
(c) a Skunk
(d) a kid

Answer

Answer: (a) an old man


Question 11.
What is a crick?
(a) A hill
(b) A little river
(c) A park
(d) A dress

Answer

Answer: (b) A little river


Question 12.
Jack’s wife is called
(a) Mommy
(b) Clare
(c) Roses
(d) Jill

Answer

Answer: (b) Clare


Question 13.
Roger Skunk’s smell makes ______ creatures run away
(a) Woodland
(b) Wood York
(c) Yorkshire
(d) Wood hills

Answer

Answer: (a) Woodland


Question 14.
Roger’s daddy returns home from ___
(a) New York
(b) Boston
(c) Washington
(d) Reading

Answer

Answer: (b) Boston


Question 15.
When the problem is solved ___ is demanded
(a) fee
(b) happiness
(c) nothing
(d) food

Answer

Answer: (a) fee


Question 16.
He is advised to go to the ___
(a) Mommy
(b) Wizard
(c) Owl
(d) Skunk

Answer

Answer: (c) Owl


Question 17.
Jack narrates the story in the evenings and for ___ naps.
(a) Monday
(b) Saturday
(c) Sunday
(d) Tuesday

Answer

Answer: (b) Saturday


Question 18.
__ was Jo’s brother
(a) Roger
(b) Bobby
(c) Skunk
(d) Jack

Answer

Answer: (a) Roger


Question 19.
Jo is now nearly ___ years old.
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (c) 4


Question 20.
`Should Wizard hit mommy?’ is a ___ within a story.
(a) story
(b) digression
(c) metaphor
(d) moral

Answer

Answer: (a) story


Question 21.
What does a 4 year old child symbolise in the story?
(a) innocence
(b) smartness
(c) obstinacy
(d) none

Answer

Answer: (a) innocence


Question 22.
Who is Jo?
(a) A 4 years old girl who is curious to find unknown aspects of the stories told by her father
(b) a girl child
(c) a naughty girl
(d) A 4 years old girl who is curious to find unknown aspects of the stories told by her father

Answer

Answer: (d) A 4 years old girl who is curious to find unknown aspects of the stories told by her father


Question 23.
Why did Jo have a different opinion from her father?
(a) because she was a child
(b) because she was unable to see beyond facial expressions
(c) because she wanted a happy ending
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 24.
Why does Jo’s father has a different opinion from Jo?
(a) because Jo is a child
(b) because he has a mature thought
(c) he doesn’t go by facial expression
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 25.
Why did Roger want to change his smell?
(a) because no one liked him
(b) none was ready to play with him
(c) he smelt very badly and it made people cry
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 26.
Where does Jo prefer to live?
(a) in the world of friends
(b) in the school of swings
(c) in her world of dreams and fantasies
(d) none

Answer

Answer: (c) in her world of dreams and fantasies


Question 27.
Why does Jo want her father to tell her story in a different way?
(a) to give the story a sad ending
(b) to understand the story better
(c) to complete the story
(d) to give the story a happy ending with an adult and mature understanding

Answer

Answer: (d) to give the story a happy ending with an adult and mature understanding


Question 28.
Why did Roger visit the wizard?
(a) to learn magic
(b) to gossip
(c) to get rid of his mother
(d) to seek advice to get rid of foul smell

Answer

Answer: (d) to seek advice to get rid of foul smell


Question 29.
What part of the story did Jack himself enjoy the most?
(a) when mother hits the wizard
(b) when Roger finds pennies from the magic well
(c) when at the wizard’s house, Roger imitates wizard’s voice
(d) none

Answer

Answer: (c) when at the wizard’s house, Roger imitates wizard’s voice


Question 30.
How many pennies did Roger have to pay?
(a) 7 pennies
(b) 6 pennies
(c) 8 pennies
(d) 4 pennies

Answer

Answer: (d) 4 pennies


Question 31.
What advice did the wise owl give to Roger Skunk?
(a) to visit his friends
(b) to think deeply
(c) to consult his mother
(d) to consult the wizard

Answer

Answer: (d) to consult the wizard


Question 32.
What idea does Jo not approve?
(a) Roger’s mother have rosy smell
(b) Wizard hit Roger’s mother
(c) Roger’s mother hit the wizard
(d) None

Answer

Answer: (c) Roger’s mother hit the wizard


Question 33.
How does Jo want the wizard to behave with Roger’s mother?
(a) nicely
(b) politely
(c) rudely
(d) She wants the wizard to hit her

Answer

Answer: (d) She wants the wizard to hit her


Question 34.
Why does Roger’s mother not want him to smell like a rose?
(a) because she didn’t like it
(b) because she is allergic to it
(c) because he is a skunk and he should smell bad
(d) none

Answer

Answer: (c) because he is a skunk and he should smell bad


Question 35.
How could Roger find so many new friends to play happily?
(a) because of new dishes
(b) because of new clothes
(c) because of new appearance
(d) because of new rosy smell

Answer

Answer: (c) because of new appearance


Question 36.
What did Roger want to smell like?
(a) marigold
(b) Sunflower
(c) Jasmine
(d) Rose

Answer

Answer: (d) Rose


Question 37.
Why does Jo call Roger’s mom stupid?
(a) because she doesn’t listen
(b) because she is stupid
(c) because it is because of her action that Roger start smelling bad again
(d) none

Answer

Answer: (c) because it is because of her action that Roger start smelling bad again


Question 38.
How did Jo want the story of Roger Skunk to end?
(a) wanted to punish Roger’s mother
(b) wanted to hit her
(c) wanted to kill her
(d) wanted to beat her

Answer

Answer: (a) wanted to punish Roger’s mother


Question 39.
How did the wizard help Roger Skunk?
(a) by using magic wand
(b) by chanting
(c) by helping him get rid of foul smell
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 40.
Who is the author of the lesson?
(a) John Updike
(b) John Donne
(c) William Blake
(d) John Williams

Answer

Answer: (a) John Updike


Question 41.
What do adult people signify in the story?
(a) maturity and experience
(b) wise words
(c) cruelty
(d) indifference

Answer

Answer: (a) maturity and experience


Question 42.
Why did Jack start finding storytelling telling ritual a chore ?
(a) because it became a routine to make Jo sleep
(b) because it was becoming interesting day by day
(c) friends were liking it
(d) none

Answer

Answer: (a) because it became a routine to make Jo sleep


Question 43.
What is the moral of the story?
(a) Parents are wise and know what is best for them
(b) mothers should not interfere in their children’s affairs
(c) mothers are cruel
(d) children are cute and right

Answer

Answer: (a) Parents are wise and know what is best for them


Question 44.
What is different about Roger’s story ?
(a) Jo had a different opinion from her father
(b) this was more interesting
(c) it had a wizard
(d) none

Answer

Answer: (a) Jo had a different opinion from her father


Question 45.
Why did Mother Skunk want her son to retain his identity?
(a) she is an adult
(b) has a mature thinking
(c) wanted her son to be accepted as it is
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 12 English Should Wizard Hit Mommy MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.