Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Accidental Tourist Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers

Question 1.
Who is the author of the lesson ‘The Accidental Tourist’?
(a) Bill Bryson
(b) William Bryson
(c) Dill Bryson
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) Bill Bryson


Question 2.
Bill travelled a lot by air. Did he entitle to any free air miles?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer

Answer: (b) no


Question 3.
What was Bill doing when he was crushed under a scat?
(a) leaning to tic his laces
(b) searching a coin
(c) reading a piece of paper
(d) learning aimlessly

Answer

Answer: (a) leaning to tie his laces


Question 4.
What did bill Bryson drop on a sweet lady sitting beside him on an air journey?
(a) soft drink
(b) tea
(c) coffee
(d) dishes

Answer

Answer: (a) soft drink


Question 5.
Who was along with Bill Bryson when he disgorged all the things on the road??
(a) son
(b) wife
(c) daughter
(d) friend

Answer

Answer: (b) wife


Question 6.
What came out of the bag when the zip gave way?
(a) newspaper cutting
(b) magazines
(c) english money
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 7.
The author had joined the frequent flyer programme of :
(a) Boston Airways
(b) French Airways
(c) British Airways
(d) American Airways

Answer

Answer: (c) British Airways


Question 8.
What type of man was Bill Bryson?
(a) determined
(b) easily confused
(c) sure
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) easily confused


Question 9.
What was Bill unable to find in the cinema?
(a) seat number
(b) lavatory in the cinema
(c) wallet
(d) none

Answer

Answer: (b) lavatory in the cinema


Question 10.
What does the title of the story speak?
(a) accidents caused by the writer
(b) accidental tours by the writer
(c) places visited by the writer accidentally
(d) None

Answer

Answer: (a) accidents caused by the writer


Question 11.
Why did Bill’s wife ask the children “Take the lids off the food for Dad”?
(a) to tell that the children are better than Bill
(b) to demoralise Bill
(c) to make fun of bIll
(d) they did it better than their dad

Answer

Answer: (d) they did it better than their dad


Question 12.
Why was Bill behaving strangely before his wife?
(a) because his finger was cut
(b) his finger was struck into the zip
(c) his finger was bleeding
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 13.
What kind of a story is this?
(a) moral based
(b) humorous
(c) serious
(d) none

Answer

Answer: (b) humorous


Question 14.
What name did he tell the hotel clerk at Australia in place of Bill Bryson by mistake?
(a) Bill Coyte
(b) W. Bryson
(c) Bill Cock
(d) None

Answer

Answer: (b) W. Bryson


Question 15.
What made his teeth blue while writing?
(a) blueberries
(b) blue color
(c) leaking ink of the pen
(d) all

Answer

Answer: (c) leaking ink of the pen


Question 16.
Name the things Bill forgets in the lesson.
(a) zip his bag
(b) lavatory in the cinema
(c) room number in the hotel
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 17.
What did Bryson often forget in the cinema?
(a) seat number
(b) name of movie
(c) lavatory
(d) none

Answer

Answer: (c) lavatory


Question 18.
What does this story teach us?
(a) the values
(b) importance of self control
(c) we should not be confused
(d) none

Answer

Answer: (b) importance of self control


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English The Accidental Tourist MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.