The Beggar Class 9 MCQ Questions with Answers English Chapter 10

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Beggar Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://ncertmcq.com/mcq-questions-for-class-9-english-with-answers/

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers

The Beggar Class 9 MCQ Chapter 10 Question 1.
Who is the author of the lesson `The Beggar’?
(a) Bill Bryson
(b) Anton Chekhov
(c) Zan Gaudiose
(d) 0 Henry

Answer

Answer: (b) Anton Chekhov


The Beggar MCQ Class 9 Chapter 10 Question 2.
Who used to chop wood for Lushkoff ?
(a) Sergei
(b) Olga
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) Olga


MCQ Of The Beggar Class 9 Chapter 10 Question 3.
How much did Lushkoff earn per month working as a notary?
(b) twenty roubles
(d) twenty-five roubles
(c) thirty roubles
(d) thirty-five roubles

Answer

Answer: (d) thirty-five roubles


The Beggar MCQs Class 9 Chapter 10 Question 4.
Who moved into another house?
(a) Lushkoff
(b) Olga
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) Sergei


The Beggar MCQ Questions Class 9 Chapter 10 Question 5.
What did Sergei give Lushkoff for chopping wood?
(a) a pound
(b) a dollar
(c) a frank
(d) a rouble

Answer

Answer: (d) a rouble


Question 6.
Who was Olga?
(a) a beggar
(b) Sergei’s cook
(c) an advocate
(d) a wood chopper

Answer

Answer: (b) Sergei’s cook


Question 7.
What was Lushkoff in his earlier life?
(a) a village school teacher
(b) a student
(c) a Russian choir singer
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) a Russian choir singer


Question 8.
What was the name of the beggar?
(a) Olga
(b) Lushkoff
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) Lushkoff


Question 9.
Where did Sergei meet Lushkoff after two years?
(a) in his house
(b) in his maid’s house
(c) outside a theatre
(d) none

Answer

Answer: (c) outside a theatre


Question 10.
What was Lushkoff doing before begging?
(a) dancing
(b) singing
(c) teaching
(d) none

Answer

Answer: (b) singing


Question 11.
Why did Lushkoff agree to work for Sergai?
(a) Sergei trapped him
(b) because he was feeling ashamed
(c) because of his own pride
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 12.
How did Olga help the beggar?
(a) by giving him food
(b) giving him medicine
(c) by chopping wood for him
(d) none

Answer

Answer: (c) by chopping wood for him


Question 13.
Why was Lushkoff removed from the choir?
(a) due to his weakness
(b) due to his drunkenness
(c) weak body
(d) poor health

Answer

Answer: (b) due to his drunkenness


Question 14.
How much did money Sergei pay to the beggar for cutting wood?
(a) half a rouble
(b) 40 Copecks
(c) 35 Copecks
(d) 25 Copecks

Answer

Answer: (a) half a rouble


Question 15.
What did Sergei give to the beggar?
(a) food
(b) milk
(c) work to chop the wood
(d) none

Answer

Answer: (c) work to chop the wood


Question 16.
Who was Sergei?
(a) an advocate
(b) a teacher
(c) a lecturer
(d) none

Answer

Answer: (a) an advocate


Question 17.
What is the theme of the lesson?
(a) be kind
(b) don’t be kind
(c) kindness can transform anyone for the better
(d) all

Answer

Answer: (c) kindness can transform anyone for the better


Question 18.
How was the beggar earning money?
(a) by telling false stories
(b) by telling lies
(c) by rousing sympathy in the listeners
(d) all

Answer

Answer: (d) all


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English The Beggar MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Reply