The Book That Saved the Earth Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 10

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 10 The Book That Saved the Earth with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Book That Saved the Earth Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://ncertmcq.com/mcq-questions-for-class-10-english-with-answers/

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 10 The Book That Saved the Earth with Answers

The Book That Saved The Earth MCQ Question 1.
According to Think Tank’s decoding, which animal can fly on the Earth?
(a) dog
(b) cat
(c) cow
(d) horse

Answer

Answer: (c) cow


The Book That Saved The Earth Question 2.
What is the rank of Iota?
(a) Sergent
(b) Marshall
(c) Lieutenant
(d) Commander

Answer

Answer: (c) Lieutenant


The Book That Saved The Earth Class 10 Extra Questions Question 3.
What are the invaders called?
(a) Marser
(b) Martian
(c) Martina
(d) Marsant

Answer

Answer: (b) Martian


The Book That Saved The Earth Class 10 Question 4.
Name the book of nursery rhymes which saved Earth.
(a) Mother goose
(b) Father goose
(c) Baby goose
(d) none of these

Answer

Answer: (a) Mother goose


The Book That Saved The Earth Class 10 Questions And Answers Question 5.
The story is set in the ______.
(a) Past
(b) present
(c) future
(d) All of them

Answer

Answer: (c) future


Question 6.
In the second instance, what did Noodle suggest that the books were for?
(a) hearing
(b) reading
(c) eating
(d) smelling

Answer

Answer: (b) reading


Question 7.
What did Think Tank think books were for?
(a) hearing
(b) reading
(c) eating
(d) smelling

Answer

Answer: (c) eating


Question 8.
Which book saved the planet Earth from Martian invasion?
(a) nursery rhymes
(b) noble encyclopedia
(c) book about rockets
(d) book about missiles

Answer

Answer: (a) nursery rhymes


Question 9.
How many moons does Mars have?
(a) 1
(b) 2
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (b) 2


Question 10.
What is the “sandwich” used for on Earth, according to Noodle?
(a) satiating hunger
(b) communication
(c) dessert
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) communication


Question 11.
What was a sandwich according to the Think Tank?
(a) hat
(b) book
(c) sandwich
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) book


Question 12.
Which “ridiculous little planet” is being talked about?
(a) Mars
(b) Earth
(c) Jupiter
(d) Saturn

Answer

Answer: (b) Earth


Question 13.
Who is the lieutenant of the rew?
(a) Oop
(b) Omega
(c) Iota
(d) Think Tank

Answer

Answer: (c) Iota


Question 14.
Who is the Commander-in-Chief of the Mars Space Control?
(a) Oop
(b) Omega
(c) Iota
(d) Think Tank

Answer

Answer: (d) Think Tank


Question 15.
“You haven’t heard about the Martian invasion of ____? ”
(a) 2010
(b) 2020
(c) 2040
(d) 2050

Answer

Answer: (c) 2040


Question 16.
Who is the writer of the lesson ‘The Book That Saved the Earth’?
(a) Victor Canning
(b) Claire Boiko
(c) K.A. Abbas
(d) H.O. Wells

Answer

Answer: (b) Claire Boiko


Question 17.
Who was the ruler of Mars?
(a) Omega
(b) Iota
(c) Think-Tank
(d) Oop

Answer

Answer: (c) Think-Tank


Question 18.
What does Think-Tank consider the books?
(a) sandwiches
(b) ear communication devices
(c) eye communication devices
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 19.
Who was Great and Mighty?
(a) Think-Tank
(b) Noodle
(c) Oop
(d) Omega

Answer

Answer: (a) Think-Tank


Question 20.
What was the name of the sergeant spacecraft crew?
(a) Think-Tank
(b) Iota
(c) Oop
(d) Noodle

Answer

Answer: (c) Oop


Question 21.
Who was the captain of the spacecraft crew?
(a) Think-Tank
(b) Omega
(c) Iota
(d) Oop

Answer

Answer: (b) Omega


Question 22.
Which book saved the earth from invasion?
(a) a book of science
(b) a world encyclopedia
(c) a book of military techniques
(d) a book of nursery rhymes

Answer

Answer: (d) a book of nursery rhymes


Question 23.
Who was the deputy of Think-Tank?
(a) Omega
(b) Iota
(c) Noodle
(d) Oop

Answer

Answer: (c) Noodle


Question 24.
Who tried to invade the earth in the twenty-first century?
(a) Martians
(b) Earthlings
(c) Anteaters
(d) Zulus

Answer

Answer: (a) Martians


Question 25.
With what name is the twentieth century called?
(a) The era of the Book
(b) Era of the Science
(c) Era of the Mars
(d) Era of the Invasion

Answer

Answer: (a) The era of the Book


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 10 The Book That Saved the Earth with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English The Book That Saved the Earth MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.