Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 7 The Duck and the Kangaroo with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Duck and the Kangaroo Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 7 The Duck and the Kangaroo with Answers

Question 1.
Who is the poet of the poem `The Duck and the Kangaroo’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (a) Edward Lear


Question 2.
Where did the Kangaroo ask the Duck to sit?
(a) on his neck
(b) on his back
(c) at the beginning of his tail
(d) at the end of his tail

Answer

Answer: (d) at the end of his tail


Question 3.
What did the Duck do to make himself fit to have a ride on the Kangaroo’s back?
(a) bought four pairs of worsted socks
(b) bought a clock
(c) began smoking a cigar daily
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 4.
What was Kangaroo afraid of?
(a) the Duck’s wet and cold feet
(b) the weight of the Duck
(c) the beak of the Duck
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) the Duck’s wet and cold feet


Question 5.
What did the Duck promise the Kangaroo?
(a) to sing him a song
(b) to give him fish to eat
(c) to tell him a tale
(d) to sit still

Answer

Answer: (d) to sit still


Question 6.
What did the Duck request the Kangaroo?
(a) to give him a ride
(b) to give him food
(c) to play with him
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) to give him a ride


Question 7.
How does the Duck describe his pond?
(a) beautiful
(b) loving
(c) attractive
(d) nasty

Answer

Answer: (d) nasty


Question 8.
Where could the kangaroo hop?
(a) over the fields
(b) over the water
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) both (a) and (b)


Question 9.
Who is not able to hop in the poem?
(a) kangaroo
(b) other animals
(c) duck
(d) all

Answer

Answer: (c) duck


Question 10.
Why does the duck praise kangaroo?
(a) for its ability to hop and move to places
(b) for its size
(c) for its appearance
(d) none

Answer

Answer: (a) for its ability to hop and move to places


Question 11.
Why was the duck feeling bored in the pond?
(a) because of still life and not having seen life beyond the pond
(b) because of water
(c) because of dirty water
(d) none

Answer

Answer: (a) because of still life and not having seen life beyond the pond


Question 12.
What is this poem about?
(a) desires
(b) different people and their potentials
(c) conversation between a duck and a kangaroo
(d) none

Answer

Answer: (c) conversation between a duck and a kangaroo


Question 13.
Who makes the sound Quack?
(a) animals
(b) kangaroo
(c) people
(d) duck

Answer

Answer: (d) duck


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 7 The Duck and the Kangaroo with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem The Duck and the Kangaroo MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.