Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 8 The Hack Driver with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Hack Driver Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 8 The Hack Driver with Answers

Question 1.
Who was Oliver Lutkins?
(a) Fritz
(b) Gustaff
(c) Bill
(d) Gray

Answer

Answer: (c) Bill


Question 2.
From where did they get lunch?
(a) Community meal
(b) Bill’s home
(c) cafe
(d) restaraunt

Answer

Answer: (b) Bill’s home


Question 3.
According to Bill, Oliver owed him fifty cents for a game of ___
(a) chess
(b) poker
(c) horse race
(d) all of them

Answer

Answer: (b) poker


Question 4.
The summons for Lutkins were for what case?
(a) theft
(b) murder
(c) cheating
(d) as a witness

Answer

Answer: (d) as a witness


Question 5.
What vehicle did Bill have?
(a) Autorickshaw
(b) cab
(c) hack
(d) cart

Answer

Answer: (c) hack


Question 6.
How many times did he have to visit New Mullions?
(a) 1
(b) 2
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (b) 2


Question 7.
Was he able to serve the summon to Lutkins?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) no


Question 8.
What did Oliver’s mother have in her hand while she ran after them?
(a) a pistol
(b) a knife
(c) an iron rod
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) an iron rod


Question 9.
Where did they go for lunch?
(a) Wade’s hill
(b) Bill’s home
(c) Oliver’s home
(d) Oliver’s mother’s farm

Answer

Answer: (a) Wade’s hill


Question 10.
Where did they go after visiting Swede’s shop?
(a) Gray’s barber shop
(b) Gustaff’s barber shop
(c) poolroom
(d) his mother’s farm

Answer

Answer: (a) Gray’s barber shop


Question 11.
“Bill seemed to _____ Lutkins’ talent for dishonesty. ”
(a) dislike
(b) hate
(c) criticise
(d) admire

Answer

Answer: (d) admire


Question 12.
What was the only pleasant sight?
(a) delivery man
(b) the weather
(c) raw shops
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) delivery man


Question 13.
How did he travel to New Mullions?
(a) Car
(b) Train
(c) Rickshaw
(d) Bus

Answer

Answer: (b) Train


Question 14.
What did he hate?
(a) unpleasant work
(b) the side of city it revealed to him
(c) both of these
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) both of these


Question 15.
What job did he get after doing his graduation?
(a) partner in a law firm
(b) lawyer
(c) senior associate
(d) junior assistant clerk

Answer

Answer: (d) junior assistant clerk


Question 16.
Who is the writer of the story ‘The Hack Driver’?
(a) Guy de Maupassant
(b) Sinclair Lewis
(c) K.A. Abbas
(d) Claire Boiko

Answer

Answer: (b) Sinclair Lewis


Question 17.
Was the narrator successful in serving a summons on Lutkins on his second visit?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) may not be

Answer

Answer: (a) yes


Question 18.
Why was the narrator ordered back to New Mullion once again?
(a) to arrest Lutkins
(b) to serve the summons on him
(c) to live permanently in New Mullion
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) to serve the summons on him


Question 19.
Oliver’s mother rush after the narrator in her hand.
(a) an iron rod
(b) a gun
(c) a stick
(d) a stone

Answer

Answer: (a) an iron rod


Question 20.
Who gave himself a false name ‘Bill’?
(a) the narrator
(b) Oliver Lutkins
(c) Fritz
(d) Gustaff

Answer

Answer: (b) Oliver Lutkins


Question 21.
Who was the Hack Driver actually?
(a) Fritz
(b) Gustaff
(c) Oliver Lutkins
(d) Gray

Answer

Answer: (c) Oliver Lutkins


Question 22.
How was the delivery man to the narrator?
(a) friendly
(b) haughty
(c) indifferent
(d) cold

Answer

Answer: (a) friendly


Question 23.
The narrator went to New Mullion by :
(a) bus
(b) train
(c) plane
(d) hack

Answer

Answer: (b) train


Question 24.
The narrator was sent to New Mullion to serve a summons on:
(a) Fritz
(b) Gustaff
(c) Oliver Lutkins
(d) Oliver Lutkins’ mother

Answer

Answer: (c) Oliver Lutkins


Question 25.
What job was assigned to the narrator in the law firm?
(a) serve summons
(b) prepare legal briefs
(c) fight cases
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) serve summons


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 8 The Hack Driver with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English The Hack Driver MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.