Check the below NCERT MCQ Questions for Class 12 English Flamingo Chapter 7 The Interview with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 12 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Interview Class 12 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 12 English Flamingo Chapter 7 The Interview with Answers

Question 1.
What do Rudyard Kipling and his wife express about interviews?
(a) immoral
(b) not good
(c) very bad
(d) immoral and offensive crime against a person

Answer

Answer: (d) immoral and offensive crime against a person


Question 2.
Why were the journalists and publishers puzzled by the success of The Name of the Rose?
(a) because readers like trash and it was a serious novel
(b) because it was becoming popular
(c) because of its high rated success
(d) none

Answer

Answer: (a) because readers like trash and it was a serious novel


Question 3.
What was Lewis Caroll’s opinion of interviews and autographs?
(a) wonder
(b) terror
(c) horror
(d) none

Answer

Answer: (c) horror


Question 4.
Which period of history do Umberto’s novels deal with?
(a) Renaissance
(b) dark age
(c) modern era
(d) Medieval period

Answer

Answer: (d) Medieval period


Question 5.
Why did Umberto start writing novels?
(a) to avail an opportunity
(b) to be in limelight
(c) to share his views
(d) to make best use of empty spaces means free time

Answer

Answer: (d) to make best use of empty spaces means free time


Question 6.
What facts are being showcased in the interview held between Eco and Padamanabhan?
(a) he takes pride in being an academician, a university Professor first
(b) Being a novelist is a secondary thing for him
(c) uses his free time for writing novels
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 7.
How many novels has Umberto written?
(a) 10
(b) 8
(c) 15
(d) 5

Answer

Answer: (d) 5


Question 8.
What do his works for children speak about ?
(a) his passion for children
(b) children are nuisance
(c) children love to be happy
(d) non-violence and peace

Answer

Answer: (d) non-violence and peace


Question 9.
Explain ‘Denis Brain’s statement “Almost everything of moment reaches us through one man
asking questions of others.’
(a) The interviewer has the power
(b) The interviewer has status
(c) The interviewer can elicit the truth and has the power to influence
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 10.
Enumerate ‘An Interview is a supremely serviceable medium of communication?
(a) a medium to gossip
(b) a medium to be the talk of the town
(c) a medium to prosper
(d) a noble medium of interaction and introspection

Answer

Answer: (d) a noble medium of interaction and introspection


Question 11.
What satisfied Umberto’s taste for narration?
(a) stories
(b) children’s works
(c) interviews
(d) Novels

Answer

Answer: (d) Novels


Question 12.
What do you understand by the expression ‘Thumbprints on his windpipes”?
(a) creating excessive pressure on throat
(b) creating excessive pressure on vocal chords
(c) creating excessive pressure and tension for someone
(d) none

Answer

Answer: (c) creating excessive pressure and tension for someone


Question 13.
Why do the celebrities feel embarassed most often?
(a) because of question attacks during interviews
(b) because of interviewer’s gestures
(c) because of interviewer’s appearance
(d) none

Answer

Answer: (a) because of question attacks during interviews


Question 14.
At what age did he start writing novels?
(a) at the age of 55
(b) at the age of 52
(c) at the age of 57
(d) at the age of 50

Answer

Answer: (d) at the age of 50


Question 15.
Why do most celebrity writers despise being interviewed?
(a) they don’t like journalists
(b) unwarranted intrusion in their life
(c) their privacy is hurt
(d) none

Answer

Answer: (b) unwarranted intrusion in their life


Question 16.
What is the reason for huge success of the novel The Name of The Rose?
(a) mystic
(b) metaphysics and medieval history period used
(c) detective style and theology
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 17.
How does Umberto Eco find so much time to write so much?
(a) using early morning time
(b) using his office time
(c) using his family time
(d) using empty spaces (free times) like waiting for someone, break time

Answer

Answer: (d) using empty spaces (free times) like waiting for someone, break time


Question 18.
What did he present in this book?
(a) varied opinions of politicians
(b) varied opinions of civilians
(c) varied opinions of armymen
(d) varied opinions of celebrities regarding an interview

Answer

Answer: (d) varied opinions of celebrities regarding an interview


Question 19.
What does Naipaul present in his travel books?
(a) his feelings
(b) his feelings about interviews
(c) impression of the country of his ancestors that is India
(d) none

Answer

Answer: (c) impression of the country of his ancestors that is India


Question 20.
Who is the author of the lesson ‘The Interview’?
(a) Christopher Priest
(b) Christopher Silvester (1959)
(c) J.B. Priestley
(d) Alfred John Churchley

Answer

Answer: (b) Christopher Silvester (1959)


Question 21.
What kind of a novel was The Name of The Rose?
(a) hilarious
(b) fiction
(c) non-fiction
(d) a serious one

Answer

Answer: (d) a serious one


Question 22.
In what way interviews have become a common place of journalism?
(a) because of its power, influence and medium of communication
(b) because of its pomp
(c) because of its glory
(d) because of its rapport

Answer

Answer: (a) because of its power, influence and medium of communication


Question 23.
Who has written Alice in Wonderland?
(a) Christopher
(b) Mukand
(c) Rudyard Kripling
(d) Lewis Caroll

Answer

Answer: (d) Lewis Caroll


Question 24.
Why does Eco call the success of his book a mystery?
(a) because of its success
(b) because of its popularity
(c) because of many factors
(d) because of many factors and many other books were written on the same medieval period

Answer

Answer: (d) because of many factors and many other books were written on the same medieval period


Question 25.
According to Umberto what will happen to the world if we eliminate empty spaces from the universe?
(a) The world will become beautiful
(b) The world will be completely ours
(c) The world will shrink and will become as big as a fish.
(d) The world will be round

Answer

Answer: (c) The world will shrink and will become as big as a fish.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 12 English Flamingo Chapter 7 The Interview with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 12 English The Interview MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.