Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Last Leaf Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers

Question 1.
What was Behrman’s masterpiece?
(a) painting a picture of sue
(b) painting a picture of Johnsy
(c) painting a picture of a leaf
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) painting a picture of a leaf


Question 2.
What did Behrman die of?
(a) fever
(b) heart attack
(c) cholera
(d) pneumonia

Answer

Answer: (d) pneumonia


Question 3.
Who has looked after Johnsy so well?
(a) Sue
(b) Behrman
(c) Johnsy’s mother
(d) Johnsy’s father

Answer

Answer: (a) Sue


Question 4.
Who painted the leaf on the wall?
(a) Sue
(b) Johnsy
(c) Behrman
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) Behrman


Question 5.
Why was she making a painting?
(a) to present it to Johnsy
(b) to present it to Behrman
(c)to earn some money
(d) to put it in her room

Answer

Answer: (c) to can some money


Question 6.
What will happen when the last leaf will fall?
(a) she will die
(b) Johns will die
(c)Behrman will die
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) Johnsy will die


Question 7.
What was Johnsy looking at out of the window?
(a) an ivy creeper
(b) a mango tree
(c) a rose plant
(d) a banana tree

Answer

Answer: (a) an ivy creeper


Question 8.
Johnsy was suffering from _______.
(a) pneumonia
(b) malaria
(c)a headache
(d) stomach pain

Answer

Answer: (a) pneumonia


Question 9.
Mention the characters of the story.
(a) Behrman
(b) Sue
(c) Johnsy
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 10.
Why do many teenagers feel depressed?
(a) because of too many desires
(b) because of higher aspirations
(c) because of inability to cope up with the expectations
(d) All

Answer

Answer: (c) because of inability to cope up with the expectations


Question 11.
Where did Behrman spend his night to make his masterpiece?
(a) in a hotel
(b) on a mountain
(c) in a heavy storm
(d) none

Answer

Answer: (c) in a heavy storm


Question 12.
What happened to Behrman after he painted his masterpiece?
(a) drenched and died of pneumonia
(b) he felt proud and happy
(c) was honoured
(d) none

Answer

Answer: (a) drenched and died of pneumonia


Question 13.
When was Behrman able to make his dream true?
(a) when he painted the last leaf on ivy
(b) when he died
(c) when he thought of Johnsy
(d) none

Answer

Answer: (a) when he painted the last leaf on ivy


Question 14.
What misconception had Johnsy developed in her mind?
(a) she was great
(b) she can’t be cured
(c) she would die with the fall of last the leaf on the creeper
(d) all

Answer

Answer: (c) she would die with the fall of last the leaf on the creeper


Question 15.
What was Behrman’s dream?
(a) to travel the world
(b) to paint a masterpiece
(c) to make a colorful painting
(d) to make a poster

Answer

Answer: (b) to paint a masterpiece


Question 16.
Mention the reasons for depression in teenagers.
(a) peer pressure
(b) poor performance in the exams
(c) inability to live upto parents’ expectations
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 17.
According to the doctors what was the cure to her illness?
(a) medicines
(b) strong medicines
(c) love and care
(d) her own willingness to live

Answer

Answer: (d) her own willingness to live


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English The Last Leaf MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.