Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Proposal Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers

Question 1.
What happens to Lomov when he is in an excited state?
(a) He started running
(b) His heart beat increases.
(c) His brain started working
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) He started running


Question 2.
Who is squeezed between Lomov and Natalya emotionally?
(a) Natalya’s father
(b) Natalya’s mother
(c) Natalya’s brother
(d) Natalya’s aunt

Answer

Answer: (a) Natalya’s father


Question 3.
How much are the meadows worth?
(a) 100 roubles
(b) 200 roubles
(c) 300 roubles
(d) 500 roubles

Answer

Answer: (c) 300 roubles


Question 4.
Who gave the meadows to Natalya’s father?
(a) Aunt’s grandmother of Lomov
(b) Aunt’s grandfather of Lomov
(c) Aunt’s sister of Lomov
(d) Aunt’s brother of Lomov

Answer

Answer: (a) Aunt’s grandmother of Lomov


Question 5.
What is the dispute over?
(a) Over Oxen Meadows
(b) Over Pigs
(c) Over Buffalo
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) Over Oxen Meadows


Question 6.
What defect does guess have?
(a) lame
(b) old age
(c) short in the muzzle
(d) all of them

Answer

Answer: (d) all of them


Question 7.
According to Lomov, what amount would be good enough for buying squeezer?
(a) 60 Roubles
(b) 35 Roubles
(c) 25 Roubles
(d) 40 Roubles

Answer

Answer: (c) 25 Roubles


Question 8.
The play is set in which country?
(a) India
(b) France
(c) Russia
(d) Japan

Answer

Answer: (c) Russia


Question 9.
What had Natalya been doing when Lomov called for her?
(a) cleaning the house
(b) washing clothes
(c) shelling peas
(d) cooking food

Answer

Answer: (c) shelling peas


Question 10.
What do they argue about after holding each other’s hands?
(a) dogs
(b) land
(c) marriage venue
(d) the cuisine

Answer

Answer: (a) dogs


Question 11.
What was the topic of the second arguement?
(a) the land
(b) the proposal
(c) the dogs
(d) none

Answer

Answer: (c) the dogs


Question 12.
How did Natalya react when her father told Lomov was here to propose her?
(a) she gets angry
(b) she sends her father to get him
(c) she’s amazed
(d) both 2 and 3

Answer

Answer: (d) both 2 and 3


Question 13.
What did Chubukov had to say about the land?
(a) they were his
(b) They were Lomov’s
(c) they were still disputed
(d) they belong to none of them

Answer

Answer: (a) they were his


Question 14.
Why was Natalya arguing about the land?
(a) she can’t stand unfairness
(b) it was worth a lot
(c) she was jealous of Lomov
(d) All of the above

Answer

Answer: (a) she can’t stand unfairness


Question 15.
Which land were they fighting about?
(a) Oxen Meadows
(b) Birchwoods
(c) Burnt Marsh
(d) All of the above

Answer

Answer: (a) Oxen Meadows


Question 16.
“And it’s impossible for me not to marry”. Why does he say so?
(a) He’s 35 already
(b) He suffer from palpitations
(c) He has troubled sleep
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 17.
Why was Lomov wearing his evening dress?
(a) to pay New Year Eve’s visit
(b) ask for his daughter’s hand in marriage
(c) borrow money
(d) borrow land

Answer

Answer: (b) ask for his daughter’s hand in marriage


Question 18.
Who is the writer of the play “The Proposal”?
(a) Robert Frost
(b) Anton Chekov
(c) Carolyn Wells
(d) Robin Klein

Answer

Answer: (b) Anton Chekov


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 11 The Proposal with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English The Proposal MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.