Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 9 The Snake Trying with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Snake Trying Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 9 The Snake Trying with Answers

Question 1.
Who is the poet of the poem ‘The Snake Trying’?
(a) Edward Lear
(b) W.W.E. Ross
(c) Gieve Patel
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (b) W.W.E. Ross


Question 2.
Who chased the snake?
(a) man
(b) Mongoose
(c) crocodile
(d) eagle

Answer

Answer: (a) man


Question 3.
Where did the snake lie until observed?
(a) in a tree
(b) on the water
(c) on the sand
(d) in the mud

Answer

Answer: (c) on the sand


Question 4.
Who is the Snake harmful too?
(a) men,
(b) Women
(c) children
(d) none of the above

Answer

Answer: (d) none of the above


Question 5.
What does the snake glide through?
(a) mud
(b) ice
(c) water
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) water


Question 6.
The snake has a _____.
(a) thin long body
(b) thick small body
(c) huge body
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) thin long body


Question 7.
In the poet’s views, the snakes are
(a) harmful to us
(b) not harmful to us
(c) enemy to us
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) not harmful to us


Question 8.
Where did the snake go and disappear?
(a) in the ripples of water among green reeds
(b) in the bushes
(c) in a hole
(d) none

Answer

Answer: (a) in the ripples of water among green reeds


Question 9.
What was the snake trying to save itself from?
(a) from mongoose
(b) from other animals
(c) from a man with a stick
(d) all

Answer

Answer: (c) from a man with a stick


Question 10.
What is the theme of the poem?
(a) stop cruelty towards animals
(b) hate animals
(c) be away from animals
(d) animals are dangerous

Answer

Answer: (a) stop cruelty towards animals


Question 11.
What is the style of the poem?
(a) free verse with unequal lines
(b) sonnet
(c) five lines in every stanza
(d) none

Answer

Answer: (a) free verse with unequal lines


Question 12.
What does the poet think of snakes?
(a) source of joy
(b) fear factor
(c) dangerous
(d) harmless animals untill disturbed

Answer

Answer: (d) harmless animals untill disturbed


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 9 The Snake Trying with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem The Snake Trying MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.