Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 10 The Tale of Custard the Dragon with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Tale of Custard the Dragon Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 10 The Tale of Custard the Dragon with Answers

Question 1.
Who mourned over the death of the pirate?
(a) Blink
(b) Custard
(c) Ink
(d) None

Answer

Answer: (d) None


Question 2.
What did the dragon cry for?
(a) Because he was hurt.
(b) For a new mouse
(c) For a nice safe cage.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) For a nice safe cage.


Question 3.
Who was called cowardly?
(a) Blink
(b) Custard
(c) Ink
(d) Rither

Answer

Answer: (b) Custard


Question 4.
Who was Mustard?
(a) Belinda’s little yellow rat.
(b) Belinda’s little yellow mouse.
(c) Belinda’s little yellow dog.
(d) Belinda’s little grey dragon.

Answer

Answer: (c) Belinda’s little yellow dog.


Question 5.
Where did Belinda live?
(a) in a little white house
(b) in a little yellow house
(c) in a little grey house
(d) in a little pink house

Answer

Answer: (a) in a little white house


Question 6.
What did Custard do to the pirate?
(a) ate him
(b) scared him away
(c) held him hostage
(d) None of these

Answer

Answer: (a) ate him


Question 7.
Who did Belinda used to tease?
(a) kitten
(b) mouse
(c) dragon
(d) dog

Answer

Answer: (c) dragon


Question 8.
What all does the dragon possess?
(a) big sharp teeth
(b) spikes on top of him
(c) sharp toes
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 9.
Who is described as the most timid of all?
(a) kitten
(b) mouse
(c) dragon
(d) dog

Answer

Answer: (c) dragon


Question 10.
What was the name of the black kitten?
(a) Custard
(b) ink
(c) blink
(d) mustard

Answer

Answer: (b) ink


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 10 The Tale of Custard the Dragon with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Poem The Tale of Custard the Dragon MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.