Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 8 The Tale of Melon City with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Tale of Melon City Class 11 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 8 The Tale of Melon City with Answers

Question 1.
The ministers were foolish to ask an idiot about their next King. Do you agree?
(a) Yes
(b) No
(c) Partially
(d) Not clear from the poem

Answer

Answer: (a) Yes


Question 2.
Do you think that the King took his ‘notion of justice’ too far?
(a) No, he did what a just King would do
(b) Maybe
(c) Yes, he lost his life in the process
(d) Can not determine

Answer

Answer: (c) Yes, he lost his life in the process


Question 3.
What sort of principles seem to thrive in the state?
(a) Democratic
(b) Laissez faire
(c) Authoritative
(d) Communistic

Answer

Answer: (b) Laissez faire


Question 4.
What sort of perception does the public hold for their chosen King after so many years?
(a) They don’t like him
(b) They are enraged
(c) They like him very much
(d) They have no problem whatsoever

Answer

Answer: (d) They have no problem whatsoever


Question 5.
Who was chosen as the new King?
(a) A minister
(b) A horse
(c) A melon
(d) A sword

Answer

Answer: (c) A melon


Question 6.
Who was to choose the next King?
(a) The next to pass the City Gate
(b) The Ministers
(c) The public
(d) The heir of the deceased King would be the king by rule

Answer

Answer: (a) The next to pass the City Gate


Question 7.
How was the public demand fulfilled?
(a) By voting
(b) By the King’s discretion
(c) By measuring height one by one
(d) By the councillors’ decision

Answer

Answer: (c) By measuring height one by one


Question 8.
After all the considerations and discussions, the crowd was getting _______.
(a) restless
(b) amused
(c) horrified
(d) bored

Answer

Answer: (a) restless


Question 9.
Who according to the counsel was the culprit that was brought before the King?
(a) The King
(b) The crown
(c) The arch
(d) The chief of the builders

Answer

Answer: (c) The arch


Question 10.
According to the architect, who made the amendments?
(a) The King
(b) The chief of the builders
(c) He himself
(d) The masons

Answer

Answer: (a) The King


Question 11.
Who did the chief of builders blame?
(a) The public
(b) The architect
(c) The masons
(d) The workmen

Answer

Answer: (d) The workmen


Question 12.
“This is a disgrace.” What was a disgrace?
(a) Poorly built arch
(b) Unenthusiastic crowd
(c) Crown being stroked
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Crown being stroked


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 8 The Tale of Melon City with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 11 English The Tale of Melon City MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.