Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 4 Albert Einstein at School with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Albert Einstein at School Class 11 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 4 Albert Einstein at School with Answers

Question 1.
Why did Albert feel that ‘the medical certificate was burning a hole in his pocket’?
(a) Because it had cost him money
(b) Because it proved to be of no use
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both (a) and (b)


Question 2.
Why was Einstein summoned by the head teacher?
(a) To ask him to leave the school
(b) To punish him for bad work
(c) To reward him for his work
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) To ask him to leave the school


Question 3.
How much did the doctor charge from Albert?
(a) Asked Albert to invite Yuri for a meal
(b) Asked Albert to invite him for a meal
(c) His consultation fees
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Asked Albert to invite Yuri for a meal


Question 4.
“I’ll never go back to that place.” Which place is Albert referring to?
(a) His home in Milan
(b) His school
(c) His room in quarter of Munich
(d) Berlin

Answer

Answer: (b) His school


Question 5.
For how long was Albert supposed to stay away from school as per the certificate?
(a) One month
(b) Two months
(c) Six months
(d) Three months

Answer

Answer: (c) Six months


Question 6.
Albert was __________ about his appointment with the doctor.
(a) worried
(b) thrilled
(c) annoyed
(d) passive

Answer

Answer: (a) worried


Question 7.
Who helped Albert in finding a doctor who would help him in fulfilling his plan to leave the school?
(a) His father
(b) Elsa
(c) Yuri
(d) No one

Answer

Answer: (c) Yuri


Question 8.
How did Albert Einstein plan to leave the school?
(a) By getting a certificate of nervous breakdown from a doctor
(b) By running away
(c) By calling his father to help him out of school
(d) By asking the head teacher

Answer

Answer: (a) By getting a certificate of nervous breakdown from a doctor


Question 9.
According to Einstein, what was a good enough reason(s) to study something?
(a) It has to be a part of curriculum
(b) When the reader was forced to study
(c) If the reader likes it
(d) All of the above

Answer

Answer: (c) If the reader likes it


Question 10.
What was the name of Albert Einstein’s cousin?
(a) Yuri
(b) Koch
(c) Elsa
(d) Braun

Answer

Answer: (c) Elsa


Question 11.
Albert Einstein had a friend named ___________.
(a) Yuri
(b) Elsa
(c) Braun
(d) Koch

Answer

Answer: (a) Yuri


Question 12.
Where did Albert Einstein reside during his schooling?
(a) At home with his family
(b) At the quarters of Munich
(c) At his friend’s house
(d) At a place provided by school

Answer

Answer: (b) At the quarters of Munich


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 4 Albert Einstein at School with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 11 English Albert Einstein at School MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.