Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 6 Amanda with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Amanda Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 6 Amanda with Answers

Question 1.
What made Amanda sulk and become moody?
(a) When she had to complete her homework.
(b) When her mother gives her too many instructions.
(c) When she has to clean her shoes.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) When her mother gives her too many instructions.


Question 2.
Why should Amanda not eat chocolate?
(a) it causes heart disease.
(b) it will damage liver.
(c) it causes acne.
(d) it causes cancer.

Answer

Answer: (c) it causes acne.


Question 3.
If Amanda is an orphan, what will she do?
(a) She will roam about in the streets.
(b) She will tease everyone in the streets.
(c) She will not complete her homework.
(d) All of the Above

Answer

Answer: (a) She will roam about in the streets.


Question 4.
What should Amanda not to do to her soldiers?
(a) Straight
(b) Hunch
(c) Ring
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Hunch


Question 5.
What does the speaker ask Amanda not to do to her nails?
(a) wash it
(b) bite it
(c) hurt it
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) bite it


Question 6.
What will Amanda’s behaviour make people think?
(a) her mother loves her
(b) her mother harasses her
(c) her mother is understanding
(d) both 1 and 3

Answer

Answer: (b) her mother harasses her


Question 7.
What does she imagine being when she pictures herself in a tower?
(a) Mermaid
(b) Orphan
(c) Rapunzel
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) Rapunzel


Question 8.
What does she want to do as an orphan?
(a) walk freely in the streets
(b) play in dust with bare feet
(c) All of the above
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) All of the above


Question 9.
Name the literary devices used in the line “Stop that slouching and sit up straight”.
(a) Anaphora
(b) Assonance
(c) Metaphor
(d) Alliteration

Answer

Answer: (d) Alliteration


Question 10.
What is the meaning of “slouching”?
(a) Bend
(b) Sit in a lazy way
(c) lie down
(d) bend backwards

Answer

Answer: (b) Sit in a lazy way


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 6 Amanda with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Poem Amanda MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.