Fog Class 10 MCQ Questions with Answers English Poem 9

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 9 Fog with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Fog Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://ncertmcq.com/mcq-questions-for-class-10-english-with-answers/

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 9 Fog with Answers

Fog Class 10 MCQ Question 1.
What is the name of the poet?
(a) Sylvia Plath
(b) Carl Sandburg
(c) Robert Frost
(d) Robert Burns

Answer

Answer: (b) Carl Sandburg


Fog Class 10 Pdf Question 2.
What does the fog look over?
(a) Over houses
(b) Over the harbour and the city.
(c) Over offices.
(d) None of the Above.

Answer

Answer: (b) Over the harbour and the city.


Fog Poem Class 10 Pdf Question 3.
How does the fog come?
(a) Slowly and silently.
(b) Faster and silently.
(c) Faster and making noise.
(d) None of the Above.

Answer

Answer: (a) Slowly and silently.


Fog Class 10 Question 4.
What is the rhyme scheme of the poem ‘Fog’?
(a) aabbccdd
(b) abcd
(c) aabc aabc
(d) no rhyme scheme

Answer

Answer: (d) no rhyme scheme


Question 5.
What does the fog do while it looks over the city and the harbour?
(a) sits
(b) moves
(c) stands
(d) dances

Answer

Answer: (a) sits


Question 6.
What has been personified in the poem?
(a) fog
(b) city
(c) cat
(d) harbour

Answer

Answer: (a) fog


Question 7.
How does the fog arrive and depart?
(a) by announcing its arrival
(b) silently
(c) loudly
(d) both1 and 3

Answer

Answer: (b) silently


Question 8.
What has the poet compared the fog with?
(a) dog
(b) cat
(c) woman
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) cat


Question 9.
After sitting, the fog ___
(a) Disappears
(b) sits there only
(c) moves on
(d) gets dense

Answer

Answer: (c) moves on


Question 10.
The feet of the fog are like __ feet.
(a) cat
(b) lion
(c) tiger
(d) dog

Answer

Answer: (a) cat


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 9 Fog with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Poem Fog MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.