Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 11 For Anne Gregory with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided For Anne Gregory Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 11 For Anne Gregory with Answers

Question 1.
What did the young lady expect?
(a) her lover should love her for wealth.
(b) her lover should love her for herself only.
(c) her lover should love her for behaviour only.
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) her lover should love her for herself only.


Question 2.
Who was it that the poet had heard?
(a) A Priest
(b) An old religious man.
(c) A King
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) An old religious man.


Question 3.
What matters for God more to love human beings?
(a) the outer qualities of human beings
(b) the inner qualities of human beings
(c) their rituals
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) The outer part of the woman’s ear


Question 4.
What is the colour of the ramparts of the young lady?
(a) Golden
(b) Honey
(c) Silver
(d) Brown

Answer

Answer: (b) Honey


Question 5.
How will the young man react to seeing the honey coloured ramparts?
(a) He will be thrown into despair.
(b) He will be thrown into happiness.
(c) He will be thrown into confused.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) He will be thrown into despair.


Question 6.
What does the girl want?
(a) To be loved for herself
(b) to be loved for her hair
(c) to be loved for her appearance
(d) to be loved for her riches

Answer

Answer: (a) To be loved for herself


Question 7.
Name the literary device used in ““Never shall a young man, Thrown into despair By those great honey-coloured”
(a) Oxymoron
(b) metaphor
(c) Assonance
(d) Enjambment

Answer

Answer: (d) Enjambment


Question 8.
What colour will the girl dye her hair into?
(a) black
(b) brown
(c) carrot
(d) all of them

Answer

Answer: (d) all of them


Question 9.
Who can love us for who we are and not for how we look?
(a) poet
(b) young boy
(c) God
(d) None of these

Answer

Answer: (c) God


Question 10.
Name the literary device used in the line “honey-coloured ramparts at your ear”
(a) Oxymoron
(b) metaphor
(c) Assonance
(d) None of these

Answer

Answer: (b) metaphor


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 11 For Anne Gregory with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Poem For Anne Gregory MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.