Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Mijbil the Otter Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter with Answers

Question 1.
What group of animals does otters belongs to?
(a) Elk
(b) Hedgehogs
(c) Mustellines
(d) by his friend

Answer

Answer: (c) Mustellines


Question 2.
Why does Maxwell go to Basra?
(a) broke the toy car
(b) threw the marbles
(c) torn the lining of box
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) torn the lining of box


Question 3.
What were Mij’s favourite toys?
(a) Toy Car
(b) Marbles
(c) Soil
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Marbles


Question 4.
How did the otter spend most of his time?
(a) New Year of 1955
(b) New Year of 1956
(c) New Year of 1957
(d) New Year of 1958

Answer

Answer: (b) New Year of 1956


Question 5.
What did the otter look like?
(a) Small dog
(b) Small dragon
(c) Small cat
(d) Small rabbit

Answer

Answer: (b) Small dragon


Question 6.
What had trickled out of the box?
(a) juice
(b) blood
(c) water
(d) paint

Answer

Answer: (b) blood


Question 7.
What did the woman in the aeroplane think that the otter was?
(a) a dog
(b) an otter
(c) a rat
(d) a seal

Answer

Answer: (c) a rat


Question 8.
What was the name given to the otter?
(a) Major
(b) Mijbil
(c) Mad
(d) Majhis

Answer

Answer: (b) Mijbil


Question 9.
Where did the Arabs keep the otter?
(a) in a box
(b) in a bag
(c) in a sack
(d) in the pocket

Answer

Answer: (c) in a sack


Question 10.
What kept Mij engaged when they shifted to London?
(a) Ping-pong game
(b) the children
(c) the author
(d) All of the above

Answer

Answer: (a) Ping-pong game


Question 11.
What do you mean by “compulsive habits”?
(a) destructive habits
(b) good habits
(c) addictive habits
(d) habits impossible to control

Answer

Answer: (d) habits impossible to control


Question 12.
What did Mij do to the box?
(a) made it wet
(b) tore the lining of the box
(c) overturned it
(d) All of the above

Answer

Answer: (b) tore the lining of the box


Question 13.
What is the meaning of “an appalling spectacle”?
(a) a safe space
(b) a funny scene
(c) a mysterious situation
(d) a shocking scene

Answer

Answer: (d) a shocking scene


Question 14.
In the beginning, the Otter was _____.
(a) friendly
(b) hostile
(c) aloof and indifferent
(d) sad

Answer

Answer: (c) aloof and indifferent


Question 15.
What is the meaning of apathy?
(a) absence of interest
(b) the ability to understand and share the feelings of another
(c) unfriendly
(d) rude

Answer

Answer: (a) absence of interest


Question 16.
How many days later did the author’s mail arrive?
(a) 2
(b) 4
(c) 5
(d) 7

Answer

Answer: (c) 5


Question 17.
Where does the author live?
(a) London
(b) Southern Iraq
(c) India
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) London


Question 18.
Who is the author of “Mijbil the Otter”?
(a) Gavin Maxwell
(b) Roald Dahl
(c) Paulo Coehlo
(d) Arup Kumar Dutta

Answer

Answer: (a) Gavin Maxwell


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 8 Mijbil the Otter with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Mijbil the Otter MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.