Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 5 Mother’s Day with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Mother’s Day Class 11 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 5 Mother’s Day with Answers

Question 1.
The attitude of Mrs. Pearson’s family changes towards her. Comment.
(a) No
(b) Yes
(c) Maybe
(d) Not clear from the story

Answer

Answer: (b) Yes


Question 2.
Mrs. Fitzgerald asks Mrs. Pearson to be ___________ with her family.
(a) rude
(b) polite
(c) ignorant
(d) firm

Answer

Answer: (d) firm


Question 3.
When do Mrs. Pearson and Mrs. Fitzgerald get back to their original selves?
(a) When Mrs. Pearson’s family gets to know about them
(b) When they both get bored
(c) When the situation goes out of hand
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) When the situation goes out of hand


Question 4.
“It’s that silly old bag from next door- Mrs. Fitzgerald.” Who said this?
(a) Dorris
(b) Cyril
(c) George
(d) Mrs. Pearson

Answer

Answer: (b) Cyril


Question 5.
Mrs. Pearson tells George that he is being ___________ at the club.
(a) respected
(b) laughed upon
(c) called names
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) Both (b) and (c)


Question 6.
How does the author describe George Pearson?
(a) Pompous
(b) Solemn
(c) Fifty-ish
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 7.
Why was Dorris red-eyed?
(a) Because of an infection
(b) Because of a fight
(c) Because of crying
(d) Because she was getting ready to head out

Answer

Answer: (c) Because of crying


Question 8.
“Buck teeth and half-witted…” Who has been described here?
(a) Cyril Pearson
(b) George Pearson
(c) Charlie Spence
(d) Mrs. Fitzgerald

Answer

Answer: (c) Charlie Spence


Question 9.
What makes Dorris astounded as soon as she enters the house?
(a) The sight of her mother smoking
(b) Because the tea was not ready
(c) Because her mother was not there
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) The sight of her mother smoking


Question 10.
Mrs. Pearson was ___________ about Mrs. Fitzgerald’s plan.
(a) excited
(b) hesitant
(c) sure
(d) envious

Answer

Answer: (b) hesitant


Question 11.
How would you describe Mrs. Pearson?
(a) Dominating
(b) Considerate
(c) Compliant
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) Both (b) and (c)


Question 12.
How does Mrs. Pearson describe her family members?
(a) Thoughtless and selfish
(b) Pleasant and helpful
(c) Hardworking
(d) Mindful

Answer

Answer: (a) Thoughtless and selfish


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 5 Mother’s Day with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 11 English Mother’s Day MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.