Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 6 No Men are Foreign with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided No Men are Foreign Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 6 No Men are Foreign with Answers

Question 1.
What should we not do to others?
(a) love
(b) hate
(c) care
(d) meet

Answer

Answer: (b) hate


Question 2.
Who is the poet of the poem ‘No Men Are Foreign’?
(a) James Kirkup
(b) W.B.Yeats
(c) Robert Frost
(d) Phoebe Cary

Answer

Answer: (a) James Kirkup


Question 3.
We should we bate?
(a) our brothers
(b) our enemies
(c) decorating
(d) we should hate none

Answer

Answer: (d) we should hate none


Question 4.
What are all people aware of?
(a) sun
(b) air
(c) water
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 5.
A single body breathes beneath all ………..
(a) uniforms
(b) souls
(c) heads
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) uniforms


Question 6.
What should be discouraged according to the poem?
(a) the practice of love and brotherhood
(b) equality
(c) ill practice of hatred and discrimination
(d) None

Answer

Answer: (c) ill practice of hatred and discrimination


Question 7.
What does the poet ask the people to keep in mind in the last stanza?
(a) to hate more
(b) to be powerful
(c) not to pay attention to the words of hate by selfish people
(d) all

Answer

Answer: (c) not to pay attention to the words of hate by selfish people


Question 8.
How is man’s vision clouded?
(a) by hate and narrow thinking
(b) by other people
(c) by other countries
(d) none

Answer

Answer: (a) by hate and narrow thinking


Question 9.
What things are common in all the people?
(a) all are born and brought up in same way
(b) all sleep to take rest
(c) all breathe and eat to live and die in the same way
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 10.
Who instigates the ordinary people to hate?
(a) religion
(b) God
(c) selfish people for their personal interests
(d) none

Answer

Answer: (c) selfish people for their personal interests


Question 11.
What are the things in nature that a man needs to live with?
(a) sun
(b) air
(c) water and plants
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 12.
Who is the poet of this poem?
(a) James Williams
(b) James Austen
(c) James Kirkup
(d) None

Answer

Answer: (c) James Kirkup


Question 13.
How do we pollute the earth according to the poet?
(a) by throwing waste
(b) by hating and killing others
(c) by cutting plants
(d) all

Answer

Answer: (b) by hating and killing others


Question 14.
What is this poem emphasising?
(a) All people are equal
(b) All people are different
(c) different people live in different countries
(d) none

Answer

Answer: (a) All people are equal


Question 15.
What message this poem conveys?
(a) equality and brotherhood
(b) individuality of everyone
(c) everyone is different
(d) none

Answer

Answer: (a) equality and brotherhood


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 6 No Men are Foreign with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem No Men are Foreign MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.