Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Chapter 8 Silk Road with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Silk Road Class 11 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Chapter 8 Silk Road with Answers

Question 1.
Why did Norbu want to do Kora?
(a) because he wanted to become a monk
(b) because he wanted peace
(c) as he was practising meditation from so long
(d) because he was writing an academic paper on Kailash Kora

Answer

Answer: (d) because he was writing an academic paper on Kailash Kora


Question 2.
Where did the protagonist meet Norbu?
(a) at cafe
(b) at Kora
(c) at nomad’s tents
(d) at guest house

Answer

Answer: (a) at cafe


Question 3.
Where did the men play a game of pool in Darchen every afternoon?
(a) near general store in open air
(b) in the park
(c) near lake
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) near general store in open air


Question 4.
Where did Tsetan take the protagonist to seek medical help?
(a) Darchen Medical College
(b) Tibetan Ayurvedic Doctor
(c) to Lhasa
(d) to Ravu again

Answer

Answer: (a) Darchen Medical College


Question 5.
At which place did the protagonist wait for Tsetan while he was gone to fix the punctured tyres?
(a) at roadside near lake
(b) at car tyre’s shop
(c) inside the car
(d) Hor’s cafe

Answer

Answer: (d) Hor’s cafe


Question 6.
Why was Hor an ugly and miserable place?
(a) it had no modern markets
(b) it had no vegetation
(c) it didn’t had any proper medical facilities
(d) it had no place to live

Answer

Answer: (b) it had no vegetation


Question 7.
Where did they stop to have lunch at two o’clock?
(a) at a long canvas tent beside the dry salt lake
(b) at a fancy restaurant
(c) at roadside
(d) Never

Answer

Answer: (a) at a long canvas tent beside the dry salt lake


Question 8.
At what sea level were the three of them when they saw the snow on the road?
(a) 5210 meters
(b) 6000 meters
(c) 1000 meters
(d) 5300 meters

Answer

Answer: (a) 5210 meters


Question 9.
Why did the driver stop the car at a sharp turn?
(a) he was tired and wanted to rest
(b) protagonist was feeling sick
(c) car’s tyre got punctured
(d) long track of snow was in front of them

Answer

Answer: (d) long track of snow was in front of them


Question 10.
How were the Tibetan Mastiffs famous in China’s royal court?
(a) As hunting dogs
(b) As big animal
(c) As wild animals
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) As hunting dogs


Question 11.
What did the protagonist notice in front of nomads tent?
(a) Big black Tibetan dogs
(b) sheeps
(c) grass
(d) raw material

Answer

Answer: (a) Big black Tibetan dogs


Question 12.
What is the meaning of ‘Kyang’?
(a) flower petals
(b) sun rays
(c) huge pile of dust
(d) huge pile of grass

Answer

Answer: (c) huge pile of dust


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Chapter 8 Silk Road with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 11 English Silk Road MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.