Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 5 The Hundred Dresses Part 1 with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Hundred Dresses Part 1 Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 5 The Hundred Dresses Part 1 with Answers

Question 1.
Why does Wanda say that she has a hundred dresses?
(a) Because she has.
(b) To counter other girls.
(c) She loves to rant.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) To counter other girls.


Question 2.
How other girls treat Wanda?
(a) She doesn’t make fun of Wanda.
(b) She like Wanda a lot.
(c) She hated Wanda a lot.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) She doesn’t make fun of Wanda.


Question 3.
Why does Maddie stand by and not do anything?
(a) Because she was herself victim
(b) Because she doesn’t have courage
(c) Because she doesn’t want to
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Because she doesn’t have courage


Question 4.
Who secretly disliked how Wanda was being treated?
(a) Peggy
(b) Cecile
(c) Maddie
(d) Jake

Answer

Answer: (c) Maddie


Question 5.
Who lived in Boggins Heights?
(a) Maddie
(b) Peggy
(c) Wanda
(d) Cecile

Answer

Answer: (c) Wanda


Question 6.
What was Wanda’s full name?
(a) Wanda Polenski
(b) Wanda Petronski
(c) Wanda Patrick
(d) Wanda Polish

Answer

Answer: (b) Wanda Petronski


Question 7.
How many drawings did Wanda draw?
(a) 100
(b) 10
(c) 50
(d) 150

Answer

Answer: (a) 100


Question 8.
What was Maddie’s full name?
(a) Madgeline
(b) Madeline
(c) Maddeline
(d) Madger

Answer

Answer: (b) Madeline


Question 9.
Why did Peggy say “and I thought I could draw”?
(a) she’d won the medal always
(b) Wanda’s drawings were amazing
(c) she thought Wanda could draw better
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 10.
Who did Maddie think would win the contest?
(a) Wanda
(b) Maddie
(c) Peggy
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Peggy


Question 11.
What did the drawing and colouring contest mean for the girls and boys?
(a) designing dresses and motorboats
(b) designing interiors and bikes
(c) designing dresses and bikes
(d) designing interiors and motorboats

Answer

Answer: (a) designing dresses and motorboats


Question 12.
What reason did Maddie give herself to justify teasing Wanda?
(a) Wanda used to lie about her dresses
(b) Wanda deserved it
(c) Peggy was the best liked girl and couldn’t do anything wrong
(d) both 1 and 2

Answer

Answer: (c) Peggy was the best liked girl and couldn’t do anything wrong


Question 13.
How many shoes did Wanda say she had?
(a) 50
(b) 100
(c) 10
(d) 60

Answer

Answer: (d) 60


Question 14.
What tells you that Peggy wasn’t cruel?
(a) protected small children from bullies
(b) couldn’t stand animals getting mistreated
(c) did not make Wanda cry
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 15.
Why did “they” wait for Wanda?
(a) they were friends
(b) to make fun of her
(c) they cared about her
(d) they missed her

Answer

Answer: (b) to make fun of her


Question 16.
Which classroom did they all sit in?
(a) Room fifteen
(b) Room thirteen
(c) Room twelve
(d) Room eleven

Answer

Answer: (b) Room thirteen


Question 17.
Where in the classroom does Wanda sit?
(a) end corner
(b) middle
(c) front
(d) rotational

Answer

Answer: (a) end corner


Question 18.
Who is the author of “The Hundred Dresses”?
(a) Liam O’ Flaherty
(b) Frederick Forsyth
(c) Roal Dahl
(d) El Bsor Ester

Answer

Answer: (d) El Bsor Ester


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 5 The Hundred Dresses Part 1 with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English The Hundred Dresses Part 1 MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.