Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 4 The Lake Isle of Innisfree with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Lake Isle of Innisfree Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 4 The Lake Isle of Innisfree with Answers

Question 1.
What does the poet hear night and day in the core of his heart?
(a) The sound of the lake water lapping against the shore of Innisfree.
(b) The cries of his children telling him to come back home.
(c) The cries of his countrymen to fight for his country
(d) The cries of birds and animals to come and live with them in the forest.

Answer

Answer: (a) The sound of the lake water lapping against the shore of Innisfree.


Question 2.
What beautiful sight will he get to see there?
(a) The glimmer of midnight stars.
(b) The linnets flying about in the evening.
(c) The purple glow of the noon.
(d) All the above.

Answer

Answer: (d) All the above.


Question 3.
What does the poet hope to get there?
(a) Peace.
(b) Wealth.
(c) Friends.
(d) Name and fame.

Answer

Answer: (a) Peace.


Question 4.
Where does the poet want to go?
(a) To London.
(b) To Paris.
(c) To Innisfree.
(d) To Switzerland.

Answer

Answer: (c) To Innisfree.


Question 5.
Name the poet of The Lake Isle of Innisfree’.
(a) James Kirkup.
(b) Robert Frost.
(c) W.B. Yeats.
(d) Phoebe Cary.

Answer

Answer: (c) W.B. Yeats.


Question 6.
Select the name of the poet of the poem ‘The Lake Isle of Innisfree’.
(a) Robert Frost
(b) Subramania Bharati
(c) Coates Kinney
(d) W.B. Yeats

Answer

Answer: (d) W.B. Yeats


Question 7.
What does the poet hear at Innisfree Island?
(a) the sound of raindrops
(b) the noise of the wind
(c) the lapping low sounds of the
(d) none of these three options lake water

Answer

Answer: (c) the lapping low sounds of the lake water


Question 8.
What does the poet see in Innisfree land?
(a) glimmering midnight
(b) purple noon
(c) the evening full of linnet’s wings
(d) all the options are correct

Answer

Answer: (d) all the options are correct


Question 9.
Where will the poet have peace?
(a) in his home
(b) in heaven
(c) in Innisfree land
(d) in a lake

Answer

Answer: (c) in Innisfree land


Question 10.
What thing will the poet not do on the Innisfree land?
(a) build a restaurant
(b) build a small cabin
(c) plant nine bean rows
(d) build a hive for the honeybee

Answer

Answer: (a) build a restaurant


Question 11.
What kind of land is Innisfree?
(a) stormy and dusty
(b) peaceful and loving
(c) very hot and humid
(d) unfit for human habitation

Answer

Answer: (b) peaceful and loving


Question 12.
Lake water lapping with low sounds’what image do these words draw in the mind?
(a) flowing stream
(b) sound of flowing stream
(c) low soft sound of lake’s water washing the shore
(d) none

Answer

Answer: (c) low soft sound of lake’s water washing the shore


Question 13.
Name the three things that the poet would like to do at Innisfree.
(a) plant 9 bean trees
(b) make hives for honey bees
(c) make a house of clay and wattles
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 14.
What sounds does the poet hear even when he is away from Innisfree?
(a) sounds of cars
(b) noise of the city
(c) sound of lake water
(d) All

Answer

Answer: (c) sound of lake water


Question 15.
What sounds does Yeats yearned to hear?
(a) sound of bees
(b) aeroplanes
(c) automobiles
(d) mobile phones

Answer

Answer: (a) sound of bees


Question 16.
How many lines are there in this poem?
(a) 14 lines
(b) 10 lines
(c) 8 lines
(d) 12 lines

Answer

Answer: (d) 12 lines


Question 17.
Write full name of the poet W.BYeats.
(a) William Butler Yeats
(b) William Blake Yeats
(c) William Burmingham Yeats
(d) None

Answer

Answer: (a) William Butler Yeats


Question 18.
What kind of scene is there at night at Innisfree?
(a) dark
(b) gloomy
(c) charming,and glimmering
(d) none

Answer

Answer: (c) charming,and glimmering


Question 19.
How did the poet want to live at Innisfree?
(a) with friends
(b) with parents
(c) with siblings and children
(d) all alone

Answer

Answer: (d) all alone


Question 20.
What kind of a house did the poet want to have at Innisfree?
(a) a well furnished
(b) a big house
(c) a house made of wood and clay
(d) none

Answer

Answer: (c) a house made of wood and clay


Question 21.
Which place does the poet want to visit?
(a) the lake
(b) the mountains
(c) the beach
(d) a place of natural beauty-Innisfree Island where he spent his childhood

Answer

Answer: (d) a place of natural beauty-Innisfree Island where he spent his childhood


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 4 The Lake Isle of Innisfree with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English Poem The Lake Isle of Innisfree MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.