The Little Girl Class 9 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Little Girl Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://ncertmcq.com/mcq-questions-for-class-9-english-with-answers/

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers

The Little Girl Class 9 MCQ Question 1.
The pin-cushion gift was made of a beautiful piece of
(a) Blue silk
(b) Pink silk
(c) Orange silk
(d) Yellow silk

Answer

Answer: (d) Yellow silk


The Little Girl MCQ Chapter 3 Question 2.
When Kezia’s father arrived in the room with a ruler, she went hiding
(a) Under the bed
(b) Inside the storeroom
(c) In the garage
(d) Under the bedclothes

Answer

Answer: (d) Under the bedclothes


Class 9 The Little Girl MCQ Question 3.
What did the grandmother give to Kezia when she was sobbing?
(a) A clean hanky
(b) A chocolate
(c) An ice cream
(d) A toy

Answer

Answer: (a) A clean hanky


Little Girl Class 9 MCQ Question 4.
In the end, Kezia felt that
(a) Her grandmother had a big heart
(b) Her father had a big heart
(c) Her mother had a beautiful smile
(d) Her mother had a big heart

Answer

Answer: (b) Her father had a big heart


Class 9 English The Little Girl MCQ Question 5.
Kezia was beaten up with a ruler by her father because
(a) She failed in her exam
(b) She disagreed to sleep alone
(c) She went to ice cream parlour
(d) She torn down the papers of her father’s speech

Answer

Answer: (d) She torn down the papers of her father’s speech


MCQ Questions For Class 9 English Beehive Chapter 3 Question 6.
The butcher in Kezia’s nightmare had a
(a) Wide smile
(b) Dreadful smile
(c) Long hands
(d) Big toes

Answer

Answer: (b) Dreadful smile


Class 9 English Chapter 3 MCQ Question 7.
Kezia’s father could not play because
(a) He was a giant
(b) He was old
(c) He was too tired after work
(d) He had no holidays

Answer

Answer: (c) He was too tired after work


The Little Girl MCQ Questions Question 8.
Whenever Kezia’s father came back from office, Kezia was
(a) Help up with fear
(b) Filled up with happiness
(c) Felt excited
(d) Felt sleepy

Answer

Answer: (a) Help up with fear


The Little Girl MCQ Class 9th Question 9.
Kezia snuggled her head under
(a) The pillow
(b) The blanker
(c) Her father’s arm
(d) Her grandmother’s arm

Answer

Answer: (c) Her father’s arm


The Little Girl MCQ Class 9 Question 10.
Kezia’s father took his child in his
(a) Arms
(b) Lap
(c) Car
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Arms


The Little Girl Class 9 MCQ With Answers Question 11.
What nightmare did Kezia have?
(a) A giant with a knife
(b) A butcher with a knife and rope
(c) An accident across the countryside
(d) A dreadful smile of the Macdonalds

Answer

Answer: (b) A butcher with a knife and rope


Class 9 English Beehive Chapter 3 MCQ Question 12.
Kezia was scared of
(a) Going to school
(b) Having nightmares
(c) Visiting doctor
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Having nightmares


MCQ On The Little Girl Chapter 3 Question 13.
Why was Kezia left at home alone with her cook?
(a) Her mother and grandmother went for fishing
(b) Her mother and grandmother went to the hospital
(c) They went to the countryside
(d) There went to a family function

Answer

Answer: (b) Her mother and grandmother went to the hospital


Class 9 Beehive Chapter 3 MCQ Question 14.
The father who lived next door of Kezia’s would
(a) Water his plants
(b) Speak angrily
(c) Make barbeque
(d) Play and laugh

Answer

Answer: (d) Play and laugh


Class 9 English Chapter The Little Girl MCQ Question 15.
Kezia saw these children playing
(a) Tag
(b) Hide and seek
(c) Football
(d) Badminton

Answer

Answer: (a) Tag


Question 16.
Why did Kezia tear the papers?
(a) to play
(b) to clean her room
(c) to fill the cushion
(d) all

Answer

Answer: (c) to fill the cushion


Question 17.
What would Kezia find her mother doing on Sunday afternoons in the drawing room?
(a) talking to her father
(b) busy in her work
(c) reading
(d) nothing

Answer

Answer: (c) reading


Question 18.
Why did grandmother send Kezia to her father in the drawing room Sunday?
(a) to make her comfortable with her father
(b) to make her understand her father better
(c) to help her have a nice talk with him
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 19.
What did Kezia think of her father when he used to yawn?
(a) she compared him to Mr.Macdonald
(b) she compared him to god
(c) She compared him to a giant
(d) None

Answer

Answer: (c) She compared him to a giant


Question 20.
How did the little girl feel when her father looked at her from the spectacles?
(a) happy
(b) dancing
(c) joyful
(d) terrified

Answer

Answer: (d) terrified


Question 21.
Why did Kezia start feeling lonely?
(a) because of her father
(b) her father scolded her
(c) because her mother fell sick
(d) None

Answer

Answer: (c) because her mother fell sick


Question 22.
Where were the two girls hanging?
(a) on Macdonald’s shoulders
(b) on Macdonald’s arms
(c) on Macdonald’s coat pockets
(d) None

Answer

Answer: (c) on Macdonald’s coat pockets


Question 23.
What was Mcdonald playing with his children?
(a) rugby
(b) chess
(c) cricket
(d) Tag

Answer

Answer: (d) Tag


Question 24.
Who was Mcdonald?
(a) Kezia’s uncle
(b) Kezia’s teacher
(c) Kezia’s grandfather
(d) Kezia’s neighbor

Answer

Answer: (d) Kezia’s neighbor


Question 25.
What did Kezia think of her father?
(a) he is a very good father
(b) he loves children
(c) he is very harsh
(d) all

Answer

Answer: (c) he is very harsh


Question 26.
What did Kezia’s mother ask her to make?
(a) chapati
(b) snacks
(c) a gift of pin cushion
(d) none

Answer

Answer: (c) a gift of pin cushion


Question 27.
What did Kezia’s father do on Sundays?
(a) he used to have sound sleep to take rest.
(b) he went for movies
(c) he used to visit his friends
(d) gossip

Answer

Answer: (a) he used to have sound sleep to take rest.


Question 28.
What did Kezia’s father do before going to his office?
(a) went to the temple
(b) touched his mother’s feet
(c) took a walk
(d) he used to kiss Kezia before going to office.

Answer

Answer: (d) he used to kiss Kezia before going to office.


Question 29.
Why does grandmother ask the little girl to make a present for her father?
(a) his birthday was approaching next week
(b) he was going on a tour
(c) his anniversary was coming
(d) he was going to retire

Answer

Answer: (a) his birthday was approaching next week


Question 30.
Why was Kezia afraid of her father?
(a) he used to speak rudely to her and always found faults in her
(b) she thought that he was a hard hearted man
(c) once he beat her for tearing his papers
(d) All

Answer

Answer: (d) All


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English The Little Girl MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Reply