Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 3 The Midnight Visitor with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Midnight Visitor Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 3 The Midnight Visitor with Answers

Question 1.
How did Ausable made Max believe there was a balcony?
(a) he made him see it
(b) with detailed description
(c) there was actually a balcony
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) with detailed description


Question 2.
Was there a balcony?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) there is no mention of a balcony

Answer

Answer: (b) no


Question 3.
Who was actualy knocking on the door?
(a) police
(b) waiter
(c) Max
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) waiter


Question 4.
What did Max have in his hand?
(a) an important report
(b) a knife
(c) a pistol
(d) All of the above

Answer

Answer: (c) a pistol


Question 5.
Ausable was going to raise the issue of the balcony with _____.
(a) government
(b) management
(c) Max
(d) Fowler

Answer

Answer: (b) management


Question 6.
How, according to Ausable did Max enter?
(a) a passkey
(b) balcony
(c) window
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) balcony


Question 7.
What did Max want?
(a) Fowler
(b) phone
(c) report
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) report


Question 8.
What is the meaning of the word “slender”?
(a) weak
(b) slim
(c) fat
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) slim


Question 9.
What was Fowler’s “first thrill of the day”?
(a) meeting Ausable
(b) sight of a man with automatic pistol
(c) seeing a very important paper
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) sight of a man with automatic pistol


Question 10.
Who is Fowler?
(a) secret agent
(b) spy
(c) personal investigator
(d) writer

Answer

Answer: (d) writer


Question 11.
“he had never lost his _____ accent.”
(a) American
(b) French
(c) British
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) American


Question 12.
Where did he come from?
(a) Paris
(b) Germany
(c) Boston
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Boston


Question 13.
Which floor was he staying at?
(a) ground floor
(b) first floor
(c) second floor
(d) top floor

Answer

Answer: (d) top floor


Question 14.
What is the meaning of the word “wheezily”?
(a) making a sound when you can’t breathe easily
(b) sneezing
(c) coughing
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) making a sound when you can’t breathe easily


Question 15.
“_____ did not fit any description of a secret agent.”
(a) Fowler
(b) Ausable
(c) Max
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Ausable


Question 16.
How did Fowler feel at the end of the story?
(a) disappointed
(b) thrilled
(c) sad
(d) unhappy

Answer

Answer: (b) thrilled


Question 17.
Who fell down from the top floor of the hotel?
(a) Fowler
(b) Max
(c) Ausable
(d) Waiter

Answer

Answer: (b) Max


Question 18.
What story Ausable cocked up to Max?
(a) about the report
(b)about a balcony
(c) about his fatness
(d)about Fowler

Answer

Answer: (b)about a balcony


Question 19.
Why did Max enter Ausable’s room?
(a) to meet Ausable
(b) to snatch an important report
(c) to give information to Ausable
(d) to spend the night

Answer

Answer: (b) to snatch an important report


Question 20.
Max entered Ausable’s room through the …………..
(a) balcony
(b) main door
(c) back door
(d) roof

Answer

Answer: (b) main door


Question 21.
Who knocked at Ausable’s door?
(a) a policeman
(b) Max
(c) the waiter
(d) Fowler

Answer

Answer: (c) the waiter


Question 22.
Who was Max?
(a) the manager of the hotel
(b) another secret agent
(c) Ausable’s friend
(d) Fowler’s friend

Answer

Answer: (b) another secret agent


Question 23.
Fowler was………….. to meet Ausable.
(a) happy
(b)excited
(c) disappointed
(d)unaffected

Answer

Answer: (c) disappointed


Question 24.
Who came to meet Ausable?
(a) Ausable’s father
(b) Policeman
(c) Fowler
(d) Max

Answer

Answer: (c) Fowler


Question 25.
Where was Ausable staying?
(a) Inn
(b) French hotel
(c) Fowler’s home
(d) American hotel

Answer

Answer: (b) French hotel


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 3 The Midnight Visitor with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English The Midnight Visitor MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.