Check the below NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 3 Two Stories about Flying with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Two Stories about Flying Class 10 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 3 Two Stories about Flying with Answers

Question 1.
Why was the aeroplane twisting in the air?
(a) As it was dark night
(b) As it was a stormy night
(c) Due to lightining
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) As it was a stormy night.


Question 2.
What was the purpose behind calling Paris Control?
(a) To know about air traffic
(b) To know the direction of the route
(c) To know the details about landing
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) To know the direction of the route


Question 3.
Why was the seagull exhausted?
(a) Due to running fast
(b) Due to strange exercise
(c) Due to Crying
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Due to strange exercise


Question 4.
What was the seagull afraid of?
(a) Running
(b) Swimming
(c) Flying
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) Flying


Question 5.
Who give Young Seagull a piece of fish?
(a) Brother Seagull
(b) Mother Seagull
(c) Father Seagull
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Mother Seagull


Question 6.
The pilot was not able to ___ anything
(a) see
(b) hear
(c) speak
(d) all of them

Answer

Answer: (a) see


Question 7.
Why didn’t the pilot turn the aeroplane back towards Paris?
(a) He wanted to meet his family
(b) He wanted to go on a holiday
(c) He did not want to miss the breakfast
(d) He did not like Paris

Answer

Answer: (c) He did not want to miss the breakfast


Question 8.
Which of the pilot’s intruments stopped working first?
(a) compass
(b) radio
(c) both stopped together
(d) both were working

Answer

Answer: (a) compass


Question 9.
What food did the seagull’s mother get for it?
(a) earthworms
(b) fish
(c) insects
(d) rodents

Answer

Answer: (b) fish


Question 10.
What was the pilot not sorry about?
(a) missing his holiday
(b) driving the plane into the storm
(c) risking the lives of fellow passengers
(d) both 2 and 3

Answer

Answer: (d) both 2 and 3


Question 11.
What risk did the pilot take?
(a) flying back to Paris
(b) missing the breakfast he desired
(c) he took no risk
(d) flying his old Dakota straight into the storm

Answer

Answer: (d) flying his old Dakota straight into the storm


Question 12.
Which control station did he contact on his way?
(a) Paris
(b) India
(c) England
(d) he didn’t contact any

Answer

Answer: (a) Paris


Question 13.
The pilot was flying from _____ to _____.
(a) England, France
(b) England, India
(c) France, England
(d) France, India

Answer

Answer: (c) France, England


Question 14.
Why did his mother stop midway while giving him the fish?
(a) she was mad at him
(b) to push him to fly out of hunger
(c) she didn’t want to give him the fish
(d) she got tired

Answer

Answer: (b) to push him to fly out of hunger


Question 15.
The sight of ________ maddened him.
(a) his brothers flying
(b) his siblings enjoying without him
(c) food
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) food


Question 16.
What did his parents threaten him with if he didn’t flew away?
(a) to never talk to him
(b) to punish him
(c) to starve him
(d) to abandon him

Answer

Answer: (c) to starve him


Question 17.
The lesson “His First Flight” is about a ______
(a) pilot
(b) seagull
(c) parrot
(d) pigeon

Answer

Answer: (b) seagull


Question 18.
Who is the author of “His First Flight”?
(a) Liam O’ Flaherty
(b) Frederick Forsyth
(c) Roal Dahl
(d) Paulo Coehlo

Answer

Answer: (a) Liam O’ Flaherty


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 3 Two Stories about Flying with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 10 English Two Stories about Flying MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.