RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 1 Integers CCE Test Paper

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 7. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 1 Integers CCE Test Paper.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
Let the other integer be a. Then, we have;
a + (-12) = 43
⇒ a = 43 – (-12) = 55
Hence, the other integer is 55.

Question 2.
Solution:
p – (-8) = 3
⇒ p = 3 + (-8)
⇒ p = -5
Hence, the value of p is -5.

Question 3.
Solution:
Product of (-16) and (-9) = (-16) x (-9) = 144
Now, (-132) ÷ 6 gives the quotient -22.
144 + (-22) = 122

Question 4.
Solution:
Suppose that a divides -240 to obtain 16. Then, we have:
(-240) ÷ a =16
⇒ a = (-240) ÷ 16 = -15
Hence, -15 should divide -240 to obtain 16.

Question 5.
Solution:
Let a be divided by (-7) to obtain 12. Then, we have:
a ÷ (-7) = 12
a = \(\frac { -7 }{ 12 }\)
Hence, \(\frac { -7 }{ 12 }\) should be divided by -7 to obtain 12.

Question 6.
Solution:
(i) -450
(ii) 360
(iii) -1080
(iv) -600
(v) (-5)5 = -3125
(vi) (-1)25 = -1

Question 7.
Solution:
(i) (-16) x 12 + (-16) x 8 = (-16) x (12 + 8) [Associative property]
= (-16) x 20
= -320
(ii) 25 x (-33) + 25 x (-17)
= 25 x [(-33) + (-17)] [Associative property]
= 25 x (-50)
= -1250
(iii) (-19) x (-25) + (-19) x (-15)
= (-19) x [(-25) + (-15)] [Associative property]
= (-19) x (-40)
= 760
(iv) (-47) x 68 – (-47) x 38
= (-47) x (68 – 38) [Asssociative property]
= (-47) x 30
= -1410
(v) (-105) ÷ 21
(-105) ÷ 21 = -5
(vi) (-168) ÷ (-14) = 12
(vii) 0 ÷ (-34)
= 0 (zero).
Dividing 0 by any integer gives 0.
(viii) 37 ÷ 0
Not defined.
Dividing any integer by zero is not defined.

Mark (√) against the correct answer in each of the following:
Question 8.
Solution:
(d) -8
Let the other integer be a. Then, we have:
2 + a = -6
⇒ a = -6 – 2 = -8
⇒ The other integer is -8.

Question 9.
Solution:
(b) 8
Suppose that a is subtracted from (-7). Then, we have
-7 – a = -15
a = -7 + 15 = 8
8 must be subtracted from -7 to obtain-15.

Question 10.
Solution:
(b) 108
(108) + (-18) = -6

Question 11.
Solution:
(a) 370
= (-37) x (-7) + (-37) x (-3)
= (-37) x [(-7) + (-3)] [Associative property]
= (-37) x (-10)
= 370

Question 12.
Solution:
(c) -250
=(-25) x 8 + (-25) x 2
= (-25) x (8 + 2) [Associative property]
= (-25) x 10 = -250

Question 13.
Solution:
(b) -3
(-9) – (-6)
= (-9) + 6
= -3

Question 14.
Solution:
(b) -6
-8 – (-6) = 2
Hence, -8 is -6 less than -2.

Question 15.
Solution:
(i) (-35) x -1 = 35
(ii) (-53) x (1) = -53
(iii) (-14) x (-1) = (-16) x (-14) [Commutative property]
(iv) (-21) x (0) = 0 [Property of zero]
(v) (-119) ÷ 17 = (-7)
(vi) (-247) ÷ (-19) = 13
(vii) (0) ÷ 31 = 0
(viii) (152) ÷ (-19) = -8

Question 16.
Solution:
(i) True (T)
(ii) (-8) ÷ 0 = 0
False (F). Dividing any integer by zero is not defined.
(iii) False (F).
(-1) ÷ (-1) = 1
(iv) True (T)
(v) True(T)
(vi) False (T).
68 ÷ (-17) = -4

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 1 Integers CCE Test Paper are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply