RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 7. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 2 Fractions Ex 2B.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 1
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 2
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 3

Question 2.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 4
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 5
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 6

Question 3.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 7
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 8
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 9
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 10

Question 4.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 11

Question 5.
Solution:
Cost of 1 metre pf cloth
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 12

Question 6.
Solution:
Distance covered in 1 hour
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 13

Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 14

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 15

Question 9.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 16

Question 10.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 17

Question 11.
Solution:
Weight of Amit = 35 kg.
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 18

Question 12.
Solution:
Total number of students in a class = 42
Number of boys = \(\frac { 5 }{ 7 }\) of 42 = 5 x 6 = 30
Number of girls = 42 – 30 = 12

Question 13.
Solution:
Sapna total income for one month = Rs 24000
Amount spent = \(\frac { 7 }{ 8 }\) of her income
= \(\frac { 7 }{ 8 }\) x 24000
= Rs (7 x 3000) = Rs 21000
Amount deposited in the bank per month = Rs 24000 – 21000 = Rs 3000

Question 14.
Solution:
Length of each side of a square
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 19

Question 15.
Solution:
Length of rectangular field (l)
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 2 Fractions Ex 2B 20

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 2 Fractions Ex 2B are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply