RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 8. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
Marked price of cooler = Rs 4650
Rate of discount = 18%
Selling price
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 1.1

Question 2.
Solution:
Marked price = Rs 960
Selling price = Rs 816
Total Discount = M.P. – S.P.
= Rs 960 – Rs 816
= Rs 144
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 2.1

You can also Download NCERT Solutions for Class 8 Maths to help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Question 3.
Solution:
S.P. of shirt = Rs 1092
Discount = Rs 208
M.P. of shirt = S.P. + discount
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 3.1

Question 4.
Solution:
S.P. of toy = Rs 216.20
Discount = 8%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 4.4

Question 5.
Solution:
S.P. of tea set = Rs 528
Rate of discount = 12%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 5.1

Question 6.
Solution:
Let C.P. of goods = Rs 100
Marked price = Rs 100 + 35
= Rs 135
Rate of discount = 20%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 6.1

Question 7.
Solution:
Let C.P. of phone = Rs 100
.’. Marked price = Rs 100 + 40
= Rs 140
Rate of discount = 30%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 7.1

Question 8.
Solution:
C.P. of fan = Rs. 1080
Gain = 25%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 8.1

Question 9.
Solution:
C.P of refrigerator = Rs. 11515
and gain % = 20%
S.P. of refrigerator
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 9.1

Question 10.
Solution:
C.P. of ring = Rs. 1190
Gain = 20%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 10.1

Question 11.
Solution:
Let Marked price = Rs. 100
Discount = 10%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 11.1

Question 12.
Solution:
Let C.P. = Rs. 100
Gain = 8%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 12.1

Question 13.
Solution:
Marked price of TV = Rs. 18500
Series of two successive discounts = 20% and 5%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 13.1

Question 14.
Solution:
Let M.P. = Rs. 100
First discount = 20%
and second discount = 5%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B 14.1

 

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 10 Profit and Loss Ex 10B are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply