RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 8. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 11 Compound Interest Ex 11C.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
Principal (P) = Rs. 8000
Rate (R) = 10% p.a. or 5% half yearly
Period (n) = 1 year or 2 half years
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 1.1

You can also Download NCERT Solutions for Class 8 Maths to help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Question 2.
Solution:
Principal (P) = Rs. 31250
Rate (R) = 8% p.a. or 4% half yearly
Period (n) = \(1\frac { 1 }{ 2 } \) years or 3 half years
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 2.1
= Rs 3902

Question 3.
Solution:
Principal (P) = Rs 12800
Rate (R) = \(7\frac { 1 }{ 2 } \)% p.a. = \(\\ \frac { 15 }{ 2 } \)% half yearly
Period (n) = 1 year or 2 half years
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 3.1

Question 4.
Solution:
Principal (P) = Rs. 160000
Rate (R) = 10% p.a. or 5% half yearly
Period (n) = 2 years or 4 half years
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 4.1

Question 5.
Solution:
Principal (P) = Rs. 40960
Rate (R) = \(12\frac { 1 }{ 2 } \) = \(\\ \frac { 25 }{ 2 } \)% p.a. or \(\\ \frac { 25 }{ 4 } \) % half yearly
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 5.1

Question 6.
Solution:
Loan received for the cost of the house (P) = Rs. 125000
Rate of interest (R) = 12% p.a. or 6% half yearly
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 6.1

Question 7.
Solution:
Amount deposit in the bank = Rs. 20000
Rate of interest (R) = 6% p.a. or 3% half-yearly
Period (n) = 1 year or 2 half years
Amount received after 1 year
= \({ \left( 1+\frac { R }{ 100 } \right) }^{ n }\)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 7.1

Question 8.
Solution:
Amount of loan = Rs. 65536
Rate of interest (R) = 12 \(12\frac { 1 }{ 2 } \) % = \(\\ \frac { 25 }{ 2 } \)%
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 8.1
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 8.2

Question 9.
Solution:
Amount deposit in the bank (P)
= Rs. 32000
Rate of interest (R) = 5% p.a.
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 9.1

Question 10.
Solution:
Amount taken from finance company (P) = Rs. 390625
Rate of interest (R) = 16% p.a.
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 11 Compound Interest Ex 11C 10.1

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 11 Compound Interest Ex 11C are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.