RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 8. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 13 Time and Work Ex 13A.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
Rajan’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 24 } \)
Amit’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 30 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 1.1

Question 2.
Solution:
Ravi’s one hours = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
Both’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 2.1
or 6 hours, 40 minutes.

Question 3.
Solution:
A and B both’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 6 } \)
A’s alone’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 9 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 3.1

Question 4.
Solution:
Raju and Siraj’s 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 6 } \)
Raju’s alone 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 4.1

Question 5.
Solution:
A’s one day’s work = \(\\ \frac { 1}{ 10 } \)
B’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 5.1

Question 6.
Solution:
A’s 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 24 } \)
B’s 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 16 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 6.1

Question 7.
Solution:
A,B and C’s 1 hr work = \(\\ \frac { 1 }{ 8 } \)
A’s 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 20 } \)
B’s 1 hour work = \(\\ \frac { 1 }{ 24 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 7.1

Question 8.
Solution:
A’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 16 } \)
B’s one days work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 8.1

Question 9.
Solution:
A’s 1 day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 14 } \)
B’s 1 day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 21 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 9.1

Question 10.
Solution:
A can do \(\\ \frac { 2 }{ 3 } \) work in = 16 days
A’s 1 days work = \(\\ \frac { 2 }{ 3 } \) x \(\\ \frac { 1 }{ 16 } \) = \(\\ \frac { 1 }{ 24 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 10.1

Question 11.
Solution:
A’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
B’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 11.1
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 11.2

Question 12.
Solution:
A and B’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 18 } \)
B and C’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 24 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 12.1
A, B and C’s one days work = \(\frac { 1 }{ 2\times 2 } \)
= \(\\ \frac { 1 }{ 16 } \)
A, B and C can do the work in 16 days.

Question 13.
Solution:
A and B’s one days work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
B and C’s one day’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 13.1

Question 14.
Solution:
A’s one hr work =\(\\ \frac { 1 }{ 10 } \)
B’s one hr work = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 14.1

Question 15.
Solution:
Pipe A’s one hour’s work for filling the tank = \(\\ \frac { 1 }{ 5 } \)
Pipe B’s one hour’s work for emptying = \(\\ \frac { 1 }{ 6 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 15.1

Question 16.
Solution:
Tap A’s one hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 6 } \)
Tap B’s one hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 8 } \)
Tap C’s one hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
A, B and C’s together one hour’s work
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 16.1

Question 17.
Solution:
Inlet A’s 1 minutes work = \(\\ \frac { 1 }{ 12 } \)
Inlet B’s 1 minutes work = \(\\ \frac { 1 }{ 15 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 17.1

Question 18.
Solution:
The inlet pipe’s 1 hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 9 } \)
The leak and inlet’s 1 hours work = \(\\ \frac { 1 }{ 10 } \)
Leak’s 1 hour work = \(\frac { 1 }{ 9 } -\frac { 1 }{ 10 } \)
= \(\\ \frac { 10-9 }{ 90 } \)
= \(\\ \frac { 1 }{ 90 } \)
The leak can empty the cistern in = 90 hours Ans.

Question 19.
Solution:
Inlet pipe A’s one hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 6 } \)
Inlet pipe B’s one hour’s work = \(\\ \frac { 1 }{ 8 } \)
RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 13 Time and Work Ex 13A 19.1

 

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 13 Time and Work Ex 13A are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply