RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper
These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 7. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper.
Other Exercises
- RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest Ex 12A
- RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest Ex 12B
- RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper
Question 1.
Solution:

Question 2.
Solution:
Let the sum be ₹ x

Question 3.
Solution:
P = ₹ 3625, A = ₹ 4495, T = 2 years
S.I. = A – P = ₹ 4495 – ₹ 3625 = ₹ 870

Question 4.
Solution:
P = ₹ 3600, A = ₹ 4410, R = 9%
S.I. = A – P = ₹ 4410 – ₹ 3600 = ₹ 810

Question 5.
Solution:
Let the sum be ₹ x
Amount = ₹ 2x
S.I. = (2x – x) = ₹ x
Time = 12 years
P = x, S.I. = x, T = 12 years

Question 6.
Solution:
Let the sum be ₹ 4

Mark (✓) against the correct answer in each of the following :
Question 7.
Solution:
(c) 9%
Let the sum be ₹ x
A = \(\frac { 49x }{ 40 }\)
We know:
A = P + S.I.
S.I. = A – P

Question 8.
Solution:
(c) ₹ 3500
A = ₹ 3626, R = 6%,


Question 9.
Solution:
(a) 9 months
P = ₹ 6000, A = ₹ 6360
S.I. = A – P = 6300 – 6000 = ₹ 360

Question 10.
Solution:
(c) 12%
Let the sum be ₹ x

Question 11.
Solution:

P = ₹ \(\frac { 100 }{ x }\)
Question 12.
Solution:
(b) 10%
Let the sum be ₹ x
Amount ₹ 2x
Time =10 years
S.I. = A – P = 2x – x = ₹ x

Question 13.
Solution:



Question 14.
Solution:
(i) False


Hope given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper are helpful to complete your math homework.
If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.