RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 7. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 1

Question 2.
Solution:
Let the sum be ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 2

Question 3.
Solution:
P = ₹ 3625, A = ₹ 4495, T = 2 years
S.I. = A – P = ₹ 4495 – ₹ 3625 = ₹ 870
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 3

Question 4.
Solution:
P = ₹ 3600, A = ₹ 4410, R = 9%
S.I. = A – P = ₹ 4410 – ₹ 3600 = ₹ 810
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 4

Question 5.
Solution:
Let the sum be ₹ x
Amount = ₹ 2x
S.I. = (2x – x) = ₹ x
Time = 12 years
P = x, S.I. = x, T = 12 years
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 5

Question 6.
Solution:
Let the sum be ₹ 4
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 6

Mark (✓) against the correct answer in each of the following :
Question 7.
Solution:
(c) 9%
Let the sum be ₹ x
A = \(\frac { 49x }{ 40 }\)
We know:
A = P + S.I.
S.I. = A – P
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 7

Question 8.
Solution:
(c) ₹ 3500
A = ₹ 3626, R = 6%,
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 8
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 9

Question 9.
Solution:
(a) 9 months
P = ₹ 6000, A = ₹ 6360
S.I. = A – P = 6300 – 6000 = ₹ 360
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 10

Question 10.
Solution:
(c) 12%
Let the sum be ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 11

Question 11.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 12
P = ₹ \(\frac { 100 }{ x }\)

Question 12.
Solution:
(b) 10%
Let the sum be ₹ x
Amount ₹ 2x
Time =10 years
S.I. = A – P = 2x – x = ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 13

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 14
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 15
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 16

Question 14.
Solution:
(i) False
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 17
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 18

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply