RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 7. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10A.

Other Exercises

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 1
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 2

Question 2.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 3

Question 3.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 4

Question 4.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 5

Question 5.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 6
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 7

Question 6.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 8

Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 9
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 10

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 11

Question 9.
Solution:
Let x is the required number
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 12

Question 10.
Solution:
Let x be the required number
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 13

Question 11.
Solution:
10 % of Rs. 90 = 90 x \(\frac { 10 }{ 100 }\) = Rs. 9
Required amount = Rs. 90 + Rs. 9 = Rs. 99

Question 12.
Solution:
20 % of Rs. 60 = \(\frac { 60 x 20 }{ 100 }\) = 12
Required amount = Rs. 60 – 12 = Rs. 48

Question 13.
Solution:
3 % of x = 9
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 14

Question 14.
Solution:
12.5 % of x = 6
⇒ x x \(\frac { 12.5 }{ 100 }\) = 6
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 15

Question 15.
Solution:
Let x % of 84 = 14
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 16

Question 16.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 17
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10A 18

Hope given RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10A are helpful to complete your math homework.

If you have any doubts, please comment below. Learn Insta try to provide online math tutoring for you.

Leave a Reply